Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ďalšie posily na MS? Dvaja slovenskí mladíci môžu prísť pomôcť tímu
Zdielať na

Ďalšie posily na MS? Dvaja slovenskí mladíci môžu prísť pomôcť tímu

OTTAWA / Útočníci Filip Mešár a Dalibor Dvorský vypadli so svojimi tímami z play off kanadskej hokejovej OHL. Obaja by tak mohli posilniť slovenskú reprezentáciu pripravujúcu sa na májové MS v Česku.

Mladé talenty môžu posilniť reprezentáciu

Oba tímy slovenských útočníkov prehrali aj štvrtý zápas v druhom kole vyraďovačky a ich tímy tak vypadli z hry o majstrovský titul. Mešár zaznamenal asistenciu, mínusový bod a menší trest pri prehre Kitcheneru 3:4 s Londonom, Dvorský si v noci na piatok pripísal dve "mínusky" pri prehre Sudbury 0:5 s North Bay.

​​Slovensko v príprave podľahlo Nemecku

Slovenská reprezentácia odohrala vo štvrtok 18. apríla pred Majstrovstvami sveta ďalší prípravný zápas, tentokrát proti Nemecku, ktorému podľahla výsledkom 7:3. Slováci viedli po góloch Róberta Lantošiho a Olivera Okuliara 2:1, ale potom Nemci vyrovnali a ďalšia fáza zápasu už patrila im. "Uspokojili sme sa a prestali sme korčuľovať. Snažili sme sa povzbudiť, ale bolo to ťažkopádne, bolo sme akýsi zavarení" uviedol útočník Lantoši.

Po zápase mal veľmi zmiešané pocity aj tréner Craig Ramsay, no krik v kabíne nerobil. Šancu na reparát má slovenská reprezentácia v sobotu 20. apríla, keď je v Augsburgu na programe druhý duel. "Facka je niekedy naozaj dobrá na to, aby sme sa postavili na nohy a plnili si veci na ľade a možno sa aj trochu uvoľnili," uzavrel Lantoši.

Súvisiace články

Najčítanejšie