Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda Simoncelliho - zachranári zlyhali!
Zdielať na

Tragická nehoda Simoncelliho - zachranári zlyhali!

Amatérske video, ktoré zachytáva momenty po tragickom páde talianskeho motocyklového pretekára Marca Simoncelliho odhaľuje chyby a zlyhanie záchranárov!

Obrovská vlna kritiky sa valí na organizátorov Veľkej ceny Malajzie cestných motocyklov, pri ktorej prišiel o život taliansky pretekár Marco Simoncelli.

 Amatérske video natočené pár sekúnd po tragickom páde totiž odhaľuje veľké kiksy záchranárov! Tí Simoncelliho bezvládne telo ležiace na asfalte naložili na nosidlá, no pri behu trávnatým povrchom smerom k sanitke s ťažko zraneným jazdcom spadli!

Navyše dlho sa im nedarilo dostať nosidlá do sanitky. Pomôcť pri tomto nešikovnom manévri im musel Simoncelliho zúfalý otec, ktorý dorazil na miesto tragédie na skútri.

"Pri transporte sa záchranári správali neprofesionálne. S nosidlami zaobchádzali spôsobom, ktorý absolútne nezodpovedá bezpečnostným normám,“  poznamenal pre taliansky denník La Repubblica expert Fabio Venturi.

Podľa neho mala prísť sanitka priamo na trať okruhu v Sepangu a záchranári nemali s ťažko zraneným Simoncellim takto manipulovať. Mali zabezpečiť jeho stabilizáciu, predovšetkým v oblasti krku.

 Ako je známe ťažkým zraneniam hlavy a následnému infarktu bývalý majster sveta v triede do 250 ccm podľahol.

Záchranári sa po tragickom páde Simoncelliho správali neprofesionálne

sita - Zachranári po tragickom páde Simoncelliho zlyhali

Súvisiace články