Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šok! Simoncelli zahynul pri nehode na VC Malajzie už v 1.kole!
Zdielať na

Šok! Simoncelli zahynul pri nehode na VC Malajzie už v 1.kole!

Taliansky jazdec Marco Simoncelli zahynul pri nehode na nedeľňajších pretekoch kubatúry MotoGP v rámci Veľkej ceny Malajzie zo seriálu MS cestných motocyklov na okruhu Sepang.

Simoncelli, priebežne štvrtý na konci úvodného kola, spadol v 11. zákrute so svojou Hondou, keď jeho predná pneumatika stratila priľnavosť.

Do 24-ročného Taliana po páde vrazili Colin Edwards i jeden z jeho výborných priateľov Valentino Rossi, pričom ani jeden z nich sa už nemohol vyhnúť zrážke, keďže Simoncelli spadol do ich jazdnej dráhy.

Pri incidente mu odletela ochranná prilba, zostal bezvládne ležať na trati, a hoci sa krátko po nehode dostal do rúk lekárov, približne pol hodiny od incidentu - o 16.56 h miestneho času - oznámili, že podľahol ťažkým zraneniam. Zo svojej Yamahy spadol aj Američan Edwards, "iba" si však vykĺbil rameno. Rossi vyviazol z kolízie bez zranení. Organizátori okamžite po nehode oznámili zrušenie pretekov.

Simoncelli túžil v Sepangu zvíťaziť, prišiel o život...

sita

"V triede 250 cc som v Sepangu nikdy nezvíťazil, ale dvakrát som sa ocitol v najlepšej trojke. Teraz počas testovacích jázd som však bol naozaj rýchly, takže som si istý, že v nedeľu môžem dosiahnuť dobrý výsledok. Neexistuje dôvod, prečo by som nemohol zabojovať o pódiové umiestnenie," uviedol pre denník The Star pred tragickým pádom Marco Simoncelli (nar. 20. januára 1987).