Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hamilton bude jazdiť za Ferrari. Výzva pre šampióna a akcie Ferrari na maxime
Zdielať na

Hamilton bude jazdiť za Ferrari. Výzva pre šampióna a akcie Ferrari na maxime

Zdroj: TASR

BERLÍN, MARANELLO /  Sedemnásobný majster sveta F1 Lewis Hamilton šokujúco prestúpil z Mercedesu k veľkému rivalovi z Ferrari. Britský jazdec po sezóne 2024 v tíme z Maranella nahradí Carlosa Sainza. 

"S týmto tímom som prežil úžasných 11 rokov a som hrdý na to, čo sme spolu dosiahli. Mercedes bol súčasťou môjho života od mojich 13 rokov. Je to miesto, kde som vyrastal, takže rozhodnutie odísť bolo jedným z najťažších, aké som kedy musel urobiť. Nastal však správny čas, aby som urobil tento krok a teším sa na novú výzvu," povedal Hamilton.

"Lewis si aktivoval opciu na uvoľnenie v zmluve, ktorú oznámil v auguste minulého roka," uviedol Mercedes vo svojom vyhlásení. "Scuderia s radosťou oznamuje, že Lewis Hamilton sa pripojí do tímu v roku 2025," napísalo Ferrari na oficiálnom účte na Instagrame.

Nová sezóna F1 odštartuje v sobotu 2. marca Veľkou cenou Bahrajnu. Hamilton pôsobí v Mercedese od roku 2013 a vlani podpísal dvojročný kontrakt do konca sezóny 2025, ten však nedodrží a v nemeckom tíme zostane len do konca nasledujúcej sezóny. Tridsaťdeväťročný pretekár predtým jazdil za McLaren, s ktorým získal prvý titul majstra sveta. V čase, keď zasadne do kokpitu Scuderie, bude mať 40 rokov.

Vďaka prestupu sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona vo F1 narástla hodnota akcií Ferrari na historické maximum. Cena akcie talianskej automobilky do štvrtkového uzavretia obchodovania na newyorskej burze bola na úrovni 389,45 dolárov. Ferrari čaká na titul v pohári konštruktérov od roku 2008. Ten zatiaľ posledný získali v roku 2007.

Talianskemu tímu nepomohlo v roku 2015 ani angažovanie Sebastiana Vettela, ďalšieho viacnásobného majstra sveta. Scuderia nedávno oznámila, že podpísala kontrakt s Monačanom Charlesom Leclercom, zmluva s druhým pilotom Carlosom Sainzom však vyprší na konci tohto roka.

Súvisiace články