Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Verstappen si pripísal rekordný 16. triumf v sezóne, druhý bol Hamilton
Zdielať na

Verstappen si pripísal rekordný 16. triumf v sezóne, druhý bol Hamilton

Zdroj: SITA

MEXICO CITY / Holandský jazdec Max Verstappen z tímu Red Bull si pripísal rekordné 16. víťazstvo v jednej sezóne F1. Už istý majster sveta obhájil v nedeľu triumf na Veľkej cene Mexico City a prekonal svoje doterajšie maximum (15 víťazstiev) z minulého roka. Druhý skončil s mankom viac ako 13 sekúnd Brit Lewis Hamilton na Mercedese a tretí Charles Leclerc z Monaka na Ferrari.

Verstappen sa tešil zo svojho piateho triumfu v Mexiku, zopakoval si tu víťazstvá z rokov 2017, 2018, 2021 a 2022. V prebiehajúcej sezóne vyhral 16 z 19 pretekov, na najvyššom stupni nestál iba v Saudskej Arábii, Azerbajdžane (obe vyhral Sergio Perez) a v Singapure (Carlos Sainz).

Bolo to jeho 51. prvenstvo v kariére, čím sa na štvrtej priečke historických tabuliek vyrovnal Alainovi Prostovi. Pred ním sú už iba Hamilton (103), Michael Schumacher (91) a Sebastian Vettel (53). Hamilton v nedeľu v Mexiku stiahol náskok Pereza v boji o druhú priečku šampionátu, keďže domáci jazdec preteky nedokončil po kolízii hneď v prvej zákrute po štarte.