Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Simoncelliho telo už v Taliansku, pohreb vo štvrtok
Zdielať na

Simoncelliho telo už v Taliansku, pohreb vo štvrtok

Telesné pozostatky v nedeľu tragicky zosnulého jazdca motocyklového seriálu majstrovstiev sveta MotoGP Marca Simoncelliho sa už nachádzajú v jeho rodnom Taliansku.

Z Malajzie ho do Ríma previezli letecky, pričom na palube sa nachádzal Simoncelliho otec Paolo a blízky priateľ, sedemnásobný majster sveta a nepriamy vinník jeho smrti Valentino Rossi. Na Letisku Leonarda Da Vinciho privítal smútiacu výpravu prezident Talianskeho olympijského výboru Giovanni Petrucci.

Marco Simoncelli so svojou Hondou spadol na okruhu v Sepangu v 11. zákrute, keď jeho predná pneumatika stratila priľnavosť. Talianovi sa nestihli vyhnúť Colin Edwards ani Rossi, keďže sa Simoncelli dostal do ich jazdnej dráhy. Pri incidente mu odletela ochranná prilba, zostal bezvládne ležať na trati, a hoci sa krátko po nehode dostal do rúk lekárov, približne pol hodiny od incidentu - o 16.56 h miestneho času - oznámili, že podľahol ťažkým zraneniam.

Verejná rozlúčka s 24-ročným Simoncellim je plánovaná v Coriane v stredu, bývalého svetového šampióna v kubatúre do 250 cm pochovajú vo štvrtok.

sita - Simoncelliho telo už v Taliansku

Súvisiace články