Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava si dnes zmerajú sily. Trnavčanov čakajú obmedzenia
Zdielať na

FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava si dnes zmerajú sily. Trnavčanov čakajú obmedzenia

TRNAVA / V Trnave sa opäť pre futbal uzavrú ulice. Polícia plánuje uzavrieť konkrétne Kollárovu ulicu, pretože obyvateľov čaká rizikový zápas. Z bezpečnostných dôvodov boli uzavreté všetky vchodové dvere do vrchnej časti železničnej stanice v Trnave. Ťažkoodenci, kynológovia aj členovia antikonfliktného tímu zabezpečovali pokojný presun fanúšikov. Presun prebehol bez vážnejšieho narušenia poriadku.

V nedeľu 21. apríla sa o 17.30 h o výhru zabojujú kluby FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava. Stane sa tak na štadióne A. Malatinského v Trnave. Tento zápas označil organizátor ako rizikový. Na bezpečnosť budú dohliadať policajti. "Z bezpečnostných dôvodov polícia úplne uzavrie ulicu Kollárova v úseku od križovatky ulíc Kollárova, Hospodárska a Dohnányho až po vjazd do podzemných garáží City Arény," oznámila polícia na sociálnej sieti. 

Už 2 roky je v platnosti novela zákona, ktorá zakazuje masky a kukly. Dáva zároveň možnosť monitorovať problémových fanúšikov. "Zásah policajtov nebol zatiaľ potrebný. V uliciach zostanú policajti až do ukončenia bezpečnostných opatrení a budú dohliadať na situáciu nielen v okolí štadiónu," dodala hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antálová. 

Ulica bude uzavretá aj počas zápasu

Obyvateľov tak čaká dlhé obmedzenie. Uzavretie Kollárovej ulice a jej priľahlých ulíc je stanovené na 15.00 h. Potrvá to až do odchodu fanúšikov hosťujúceho tímu, čo sa odhaduje do 21.00 h. 6-hodinové obmedzenie nie je ale jasne stanovené. Môže sa zmeniť podľa bezpečnostnej situácie. Polícia žiada vodičov, aby plne rešpektovali pokyny policajných hliadok a zvýšili pri prejazde centrom mesta opatrnosť. "Žiadame aj fanúšikov a návštevníkov futbalového zápasu, aby sa vyhli nešportovému správaniu sa na štadióne aj mimo neho," upozornila polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie