Polojasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Prípravy na MS v hokeji pokračujú. Kedy uvidíme posily z NHL?
Zdielať na

Prípravy na MS v hokeji pokračujú. Kedy uvidíme posily z NHL?

Zdroj: X/Espn

BRATISLAVA / Slovenská hokejová reprezentácie neuspela ani v odvetnom zápase proti Česku. Asistent trénera Peter Frühauf však nepovažuje dve prehry s Čechmi za neúspech a zároveň si myslí, že duel odhalil chyby, na ktorých musí mužstvo pred štartom svetového šampionátu zapracovať.

Duel s Českom ukázal naše chyby

"Náš súper bol dnes silnejší. Bol ich plný ľad a my sme strácali viac síl v súbojoch. Určite nechcem hovoriť o neúspechu. Tento dvojzápas bol len ďalší nástroj k tomu, aby sme boli lepší a napravili to," uviedol asistent trénera Peter Frühauf po stretnutí v mixzóne. Strelec jediného slovenského gólu Lukáš Cingel pôsobí v Česku už dvanásť rokov a previerku s kvalitným súperom vnímal ako prospešnú. "Určite nám to veľa povedalo o tom, čo musíme ešte zlepšovať. Myslím si, že Česi mali veľmi kvalitný tím a potvrdili to aj v zápasoch," poznamenal útočník Komety Brno Cingel.

Slovenský výber mal v priebehu oboch stretnutí veľké problémy presadiť sa cez prehustené stredné pásmo. Dovedna v oboch dueloch vyslali Slováci na bránku súpera iba 36 striel. "Naša zostava bude zrejme v ďalšom týždni vyzerať trochu inak, budeme mať reálnejšiu predstavu o zložení formácií. Uvidíme, aké zmeny tréneri urobia, samozrejme, máme ešte dva zápasy na to, aby sme boli pripravení," povedal Peter Cehlárik, ktorý naskočil do zápasu po krátkej pauze.

​​​Zmien bude veľa

V ďalšom bloku prípravy sa Slováci predstavia 3. mája v Žiline proti Poliakom a v generálke na šampionát ich 7. mája v Bratislave preverí výber USA. Realizačný tím čakajú ďalšie rozhodnutia o zmenách v kádri, keďže k dispozícii už bude čoskoro aj pätica potvrdených posíl zo zámoria - Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil, Šimon Nemec a Pavol Regenda. "Máme dva dni oddych a hneď teraz si ideme k tomu sadnúť. Budeme to riešiť, ale nič viac vám momentálne nepoviem. Pozeráme sa na všetkých hráčov, ktorí sú v hre. Nepoviem vám počet zmien, ale bude ich viac ako minulý týždeň," vyjadril sa Frühauf.

Súvisiace články

Najčítanejšie