Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Contador si stále trúfa zvíťaziť na Tour de France
Zdielať na

Contador si stále trúfa zvíťaziť na Tour de France

MADRID / Alberto Contador je dvojnásobný víťaz cyklistickej Tour de France, hoci ho do žltého trička obliekli po troch ročníkoch slávnych pretekov, a stále verí, že je v jeho silách pridať ďalší celkový triumf.

Tridsaťštyriročný Španiel si trúfa aj po podpise zmluvy s tímom Trek-Segafredo, kam zamieril po rozpade Tinkoff, kde bol spolujazdcom slovenskej enkvávy s Petrom Saganom na čele.

"Je to prosté. Chcem sa vrátiť a zvíťaziť. Cítim, že na to stále mám. V uplynulých ročníkoch som mal vo Francúzsku veľa smoly, zväčša ma postihli pády," vyhlásil Contador podľa špecializovaného portálu cyclingnews.com. Tour vyhral prvý raz v roku 2007, druhé prvenstvo prišlo o dva roky neskôr. Nasledovala úspešná obhajoba anulovaná pre nepriaznivý výsledok testu na testosterón rovnako ako 5. miesto z ročníka 2011. TdF 2012 bola bez Contadora, návrat v roku 2013 priniesol 4. miesto. Ďalší ročník nedokončil, na začiatku druhého týždňa ho zastavil pád na trase do La Planche des Belles Filles. V roku 2015 unavený z víťazného Gira skončil piaty. Tour de France 2016 a Contador sa už v prvom týždni nevyhol pádom. V Pyrenejach sa pridružila choroba a znova bol z toho predčasný koniec, z bicykla zosadol v 9. etape.

Súťažnú sezónu 2017 začne "El Pistolero" na februárových pretekoch Ruta del Sol v Andalúzii, ďalší jeho program by mal kopírovať ten z tohto roku. Trek-Segafredo pošle na Giro d’Italia tím pracujúci pre Baukeho Mollemu, Tour de France by mala patriť Contadorovi. "Máme veľký a vyvážený tím s dostatkom potenciálu na túto výzvu," zhodnotil Contador.

Súvisiace články