Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sagan zažil peknú etapu. Otvorilo sa to ako more pred Mojžišom
Zdielať na

Sagan zažil peknú etapu. Otvorilo sa to ako more pred Mojžišom

ARDOOIE / Na trase Blankenberge - Ardooie (186 km) Sagan v šprintérskom závere takticky vystihol správny moment na záverečný špurt.

O dĺžku bicykla zdolal Holanďana Dannyho van Poppela (Sky) a Francúza Nacera Bouhanniho (Cofidis) a pripísal si aj 10 bonusových sekúnd. "Či to bolo dnes pekné? Pre mňa áno, pre ostatných asi nie. Bolo to čosi neuveriteľné. Nakoniec sa to predo mnou otvorilo ako more pred Mojžišom. Som veľmi šťastný a chcem sa poďakovať celému tímu najmä za prácu v záverečných okruhoch. Beriem to deň po dni, do nedele je ešte veľa času," uviedol Peter Sagan v prvej reakcii aj na webe Sporza.


"Dnes to nebola náročná jazda. Mali sme líderský dres a tomu sme prispôsobili aj zodpovednosť na trati. Sagan sa možno zajtra stane celkovým lídrom, ale v piatok je tímová časovka. A keďže máme jeden z najlepších tímov, tam by sme si ho mohli eventuálne zase vziať naspäť," skonštatoval prvý muž celkového poradia Rohan Dennis.

Poradie po 3. etape: 1. Rohan Dennis (Aus.) BMC Racing 8:35:24 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff +3 s, 3. Jos van Emden (Hol.) LottoNL-Jumbo +5, 4. Jasha Sütterlin (Nem.) Movistar +14, 5. Martin Elimger (Švaj.) IAM Cycling, 6. Wilco Kelderman (Hol.) LottoNL-Jumbo - obaja +15,...62. Erik Baška (SR) Tinkoff +42 s.

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff 64 bodov, 2. Dylan Groenewegen (Hol.) LottoNL-Jumbo 49, 3. Nacer Bouhanni (Fr.) Cofidis, Solutions Crédits 47, 4. Marcel Kittel (Nem.) Etixx - QuickStep 34, 5. Rohan Dennis (Aus.) BMC Racing 30, 6. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo 30.

Súvisiace články