Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ako dlho plánuje zostať Sagan v žltom drese?
Zdielať na

Ako dlho plánuje zostať Sagan v žltom drese?

ANGERS / Práve čítate to, čo sa stáva slovenskou históriou.

Tretia etapa na 103. ročníku Tour de France sa stala korisťou Brita Marka Cavendisha, ale historická bola aj z pohľadu slovenskej cyklistiky. Peter Sagan sa po prvý raz vo svojej kariére predstavil v žltom drese lídra týchto najslávnejších etapových pretekov a bez ujmy ho priviezol do cieľa. Nebolo to vôbec jednoduché, lebo pelotón musel absolvovať 223,5 km z Granvillu do Angers a na takej dlhej trase sa môže čokoľvek prihodiť. Saganovi sa pády vyhli a jeho náskok na čele priebežnej celkovej klasifikácie zostal 8 sekúnd pred Francúzom Julianom Alaphilippom a 10 sekúnd pred Španielom Alejandrom Valverdem.

"Som veľmi rád, že som si udržal tričko a nespadol. Dvesto kilometrov sme sa len presúvali, posledných 30 km to bolo zaujímavé. Každý chcel byť vpredu, znova to bolo šialené," povedal Peter Sagan. Slovenského úradujúceho majstra sveta z tímu Tinkoff môže trochu hnevať iba fakt, že v záverečnom špurte mu ušlo tretie miesto doslova o pár centimetrov, o ktoré ho zdolal Francúz Bryan Coquard. Sagan napokon prišiel o zelený dres lídra bodovacej súťaže na úkor víťaza etapy Marka Cavendisha, ktorý aktuálne má k dobru 7 bodov. To ho však nemusí mrzieť, keďže cennejší žltý bude mať na sebe aj v utorkovej najdlhšej etape tejto edície TdF zo Saumur do Limoges (237,5 km). "Záverečný šprint mi tentoraz úplne nevyšiel, ale som rád aj za štvrté miesto," povedal Sagan pre oficiálny portál pretekov LeTour.fr.

Na otázku, ako dlho odhaduje, že si udrží žlté tričko lídra Tour de France, Sagan pre slovenské médiá v dejisku TdF odpovedal: "Neviem, nie som David Copperfield."

Súvisiace články