Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
ZÁBERY ZO ZÁKULISIA: Bejzbalista demoluje striedačku!
Zdielať na

ZÁBERY ZO ZÁKULISIA: Bejzbalista demoluje striedačku!

K športu patria aj emócie. Tlak, ktorý so sebou prináša vrcholový výkon, ventilujú športovci rôzne. Hokejisti sa pobijú, tenisti dolámu raketu, no to, čo predviedol bejzbalista Brian Wilson, pripomína zábery z psychiatrickej liečebne!

Bradatá hviezda zo San Francisca si vybila svoju zlosť po stiahnutí z ihriska v zápase proti Detroitu Tigers spôsobom, pri ktorom ostáva pokojnejším povahám rozum stáť.

29-ročný rodák z Winchesteru akoby sprvoti váhal, či popustí uzdu svojej zúrivosti na plné obrátky, no potom sa už bez najmenších okolkov pustil do demolovania zariadenia v prístrešku pre hráčov. Zarastený bejzbalista s výzorom filmového šialenca najprv treskol o zem chladiaci box plný vody, potom sa pokojne poškrabkal v rozkroku, vzal si bejzbalovú pálku a nádobu roztrieskal na kusy.

Menovec lídra hudobnej skupiny Beach Boys potom pokračoval v úderoch do ďalších časti zariadenia. "Viete, stačí mi 30 sekúnd, aby som to zo seba dostal. Potom sa vrátim späť a som normálnou súčasťou tímu," vysvetľoval svoj nevídaný výbuch emócií.

Počas jeho "nekultúrnej vložky" manažér tímu Bruce Bochy ani okom nemihol. Jeho kamenná tvár neprezrádzala žiadne emócie. Práve naopak, po zápase Wilsona obhajoval. "Pozrite sa, chlapci sú dosť súťaživí a nejaké tie frustrácie a výbuchy jednoducho prídu," mávol nad extempore rukou a dodal: "Všetko je tu dosť intenzívne. Takto tí chlapci proste hrajú. Niekedy to z nich musí ísť von a Willie to urobil. Dôležité je, že si zachoval rozvahu pri nadhadzovaní."

Wilson, ktorého prezývajú v zámorí "Briadka", má pomerne komplikovanú osobnosť. Výbušný a často provokujúci bejzbalista má za sebou prísnu výchovu svojho otca, veterána US Air Force. Na jeho výchovné metódy ale dnes nedá dopustiť: "Takto by sa mali vychovávať deti! Otec nemá byť váš kamarát. Otec má byť prísny, raz pochopíte prečo. Niekedy je, žiaľ, príliš neskoro na to, aby ste sa mu za to mohli poďakovať."

Vie, o čom hovorí, keďže jeho otcovi diagnostikovali rakovinu v čase, keď mal Brian dvanásť rokov. Po štyroch rokoch márneho boja jej podľahol.

Tak, ako viacerí vrcholoví športovci, aj Brian Wilson má záľubu v tetovaní. Jeho ľavé rameno zdobí obrázok draka, údajne na pamiatku otca. Cez hrudník má v latinčine vytetovaný nápis "V mene otca" a na pravom zápästí ešte keltský kríž.

Bejzbalista Brian Wilson demoluje striedačku

youtube

Súvisiace články