Skoro jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Z Jasnej prišli takmer naraz: Žampa v cieli s bolesťami, v nemocnici sa stretol s Vlhovou
Zdielať na

Z Jasnej prišli takmer naraz: Žampa v cieli s bolesťami, v nemocnici sa stretol s Vlhovou

JASNÁ / Predjazdec mal problémy na rovnakom mieste ako Vlhová. Pred sobotnými pretekmi obrovského slalomu v Jasnej v rámci Svetového pohára sa postavil na trať pretekmi ako predjazdec elitný slovenský lyžiar Adam Žampa. A tiež skončil v nemocnici.

Kým fanúšikovia čakali na informácie o zdravotnom stave Petry, na Twitteri Adam Žampa napísal, že sú na tom rovnako: "Petra pravé a ja ľavé koleno. Čierny deň pre slovenské lyžovanie."

Žampa šiel v úlohe predjazdca pre JOJ Šport a v tej istej bránke ako neskôr vypadla Petra Vlhová pocítil obrovskú bolesť. Ľavé koleno mu vyskočilo p páde a zasunulo sa našťastie hneď naspäť. "V živote sa to môže všetko veľmi rýchlo pos*ať a niektoré veci sa proste nedajú ovplyvniť," napísal.

​Diagnóza znela natrhnuté bočné väzy, pomliaždená chrupavka a bone bruise - podobne ako Petra pravdepodobne koniec sezóny. "Každopádne však silno verím v to, že rehabilitácia a doktori urobia všetko preto, aby som stihol ešte túto sezónu návrat na zjazdovky Svetového pohára," pokračoval.

​O Žampu aj o Petru Vlhovú sa v ružomberskej nemocnici staral špecialista Vladimír Masaryk. "Ďakujem mu, pomohol nám v rýchlom vyšetrení. Tak isto obrovská vďaka celému tímu horskej služby v Jasnej, ktorý mal dnes priveľa roboty a vtesnali nás do programu v ich náročnej práci. Na mieste nám veľmi pomohli hasiči aj policajti," vymenoval Žampa.

Nezabudol ani na fanúšikov: "Tá atmosféra, ktorú som dnes mohol na kopci práve vďaka všetkým slovenským fanúšikom zažiť, bola neopísateľná a nezabudnuteľná."

Už v nemocnici povedal Vlhovej, že jej želá skoré uzdravenie a verí, že sa obaja vrátia na kopec ešte silnejší.

Súvisiace články