Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľká škoda, Petra Vlhová po drobnej chybe prehrala so Shiffrinovou o 27 stotín
Zdielať na

Veľká škoda, Petra Vlhová po drobnej chybe prehrala so Shiffrinovou o 27 stotín

FLACHAU / Petra Vlhová obsadila v prestížnom nočnom slalome vo Flachau druhé miesto. Po skvelej jazde v 1. kole v druhom príliš riskovala a spravila chybu. Našťastie sa udržala na trati a za víťazkou Shiffrinovou zaostala o 27 stotín

"Bol to boj od štartu do cieľa, robila som veľa chýb a mala som problémy, bojovala som o udržanie sa na trati. Zlomila sa mi tam bránka, ale našťastie mi nešla popod lyže. Bol to boj, ale kto robí menej chýb, ten vyhráva," zhodnotila Vlhová. Podobne ako Shiffrinová v rýchlom rozhovore pre vysielateľov pochválila slovenských fanúšikov na trati. 

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Flachau viedla v utorok o sedem stotín sekundy pred obhajkyňou veľkého i malého glóbusu Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia bola Anna Swennová-Larssonová zo Švédska (+0,52 s).

Vlhová štartovala ako obhajkyňa víťazstva na prestížnom podujatí pod umelým osvetlením. Minulý rok triumfovala so šestkou a rovnaké číslo si vyžrebovala aj tentoraz. V prvej časti jej dlhšie trvalo, kým chytila rytmus, ale mala takmer totožný čas ako Shiffrinová. Na ďalších medzičasoch ťažila z ľadového povrchu, ktorý je optimálny pre Vlhovej agresívny štýl a mala náskok 16 stotín.

V záverečnej pasáži však bola o niečo pomalšia ako jej najväčšia rivalka a v cieli mala len minimálny náskok, čo sľubovalo veľký boj v druhom kole. Američanka predviedla dynamickú jazdu od prvého oblúku bez výraznejších chýb a v cieli mala k dobru priepastných 1,19 sekundy pred dovtedajšou líderkou Lenou Dürrovou.

Nemku predbehli aj ďalšie štyri pretekárky, najlepšou z nich bola Swennová-Larssonová s vydarenou prvou časťou slalomu, ale v druhej uberala na agresivite a preto činí jej strata na Vlhovú až viac ako polsekundu. Z prvej sedmičky nedokončili pre špicar ďalšia Američanka Paula Moltzanová aj Chorvátka Leona Popovičová. Nedarilo sa ani domácim pretekárkam, Katharina Huberová a Katharina Gallhuberová rovnako neprišli do cieľa. Najlepšou z Rakúšaniek bola Katharina Liensbergerová na 5. priečke, no s viac ako sekundovou stratou.

Súvisiace články