Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Inšpekcia v Jasnej dopadla výborne, Petra Vlhová na teší na súboj so Shiffrinovou
Zdielať na

Inšpekcia v Jasnej dopadla výborne, Petra Vlhová na teší na súboj so Shiffrinovou

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Skvelé správy z Jasnej obletia celý lyžiarsky svet. Stredisko pod Chopkom je pripravené na preteky Svetového pohára a na súboj Petry Vlhovej s Mikaelou Shiffrinovou budúci víkend 20. a 21. januára. A hoci bolo vypredané, organizátori ešte navýšili kapacitu a v piatok od 12:00 pustia do predaja 400 vstupeniek.

"Ja mám najväčší tlak sama od seba, chcem víťaziť," vyhlásila Vlhová. ​Nadšený traťou bol aj kontrolór Medzinárodnej lyžiarskej federácie Wojciech Gajewski, ktorý po štvrtkovej inšpekcii trate dal jasný verdikt: sneh na trati je vyhovujúci, trať je kompaktná. "Veľmi dobrý sneh, zhutnený. Teraz dáme injektáž vody a budú to super preteky." povedal.

Svah v Jasnej zasnežovali od novembra, na trati musí byť vysoká vrstva snehu. "Je tam od 90 do 160 cm snehu," priblížil vedúci lyžiarskych tratí Maroš Kupčo.

​V Jasnej očakávajú do 12-tisíc divákov, o prípravu podujatia sa stará asi 900 ľudí, prevažne nadšencov a dobrovoľníkov. "Momentálne prebieha výstavba objektov v cieli, za sebou máme aj kontrolu snehu. Od piatku sa pustíme do napúšťania trate, aby poriadne vymrzla a bola čo najtvrdšia," priblížil predseda organizačného výboru podujatia Jiří Trumpeš.

Počas súťažného víkendu bude stredisko v Jasnej v plnej prevádzke pre lyžiarov s výnimkou troch súťažných zjazdoviek.  Na trati už trénovali Slovinky, Chorvátky či Petra Vlhová. Štvrtkový tréning zrušila, lebo sa necítila dobre. "Nálada je dobrá, všetko je v poriadku," opísala Vlhová, ktorú čaká domáce podujatie tretí raz v kariére.

Súvisiace články

Najčítanejšie