Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vlhovej kouč Pini žiaril radosťou: Sme späť v boji o glóbus, teším sa na Jasnú
Zdielať na

Vlhovej kouč Pini žiaril radosťou: Sme späť v boji o glóbus, teším sa na Jasnú

KRANJSKA GORA / Dvadsaťosemročná Slovenka Petra Vlhová využila vypadnutie líderky Svetového pohára Mikaely Shiffrinovej. Vďaka víťazstvu v slalome v Kranjskej Gore v priebežnom poradí disciplíny stiahla manko na Američanku zo 105 na päť bodov, druhá je aj v celkovej klasifikácii, za Shiffrinovou zaostáva o 207 bodov.

Veľkú radosť z víťazstva mal aj jej tréner Mauro Pini: "Vidíte moju tvár, že sa usmievam. Včera nám to tesne ušlo, ale dnes bolo vidno, že Peťa je veľmi silná, v 2. kole ukázala, že má sily," povedal pre JOJ Šport.

"Sme veľmi radi, že sme späť v hre, som šťastný za comeback. Sme opäť v hre o malý glóbus v slalome. bude to veľmi zaujímavá druhá časť sezóny," priznal Pini.

TASR

​​Trénera Petry Vlhovej potešilo, že Slovenka mala v Slovinsku takmer domáce prostredie: "Potešilo nás, koľko bolo v cieli slovenských fanúšikov. Keď vidím túto atmosféru, neviem či predstaviť, čo nás čaká v Jasnej."

V nedeľu počas pretekov husto snežil, Pini ocenil prácu organizátorov: "Organizátori urobili skvelú prácu a zachránili v tomto snehu preteky. Organizátori si zaslúžia obrovské uznanie, ako pripravili trať."

Súvisiace články