Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Dva obráky v Kanade aj na JOJ Šport: Dôležitejší je Vlhovej pocit
Zdielať na

Dva obráky v Kanade aj na JOJ Šport: Dôležitejší je Vlhovej pocit

MONT TREMBLANT / Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čakajú cez víkend ďalšie preteky, tentoraz v Kanade dva obrovské slalomy. Uzavrie tak každoročné zámorské turné, pred týždňom absolvovala obrovský slalom a slalom v americkom Killingtone.

Hoci tento kopec nepozná, berie to ako výzvu. Slovenská lyžiarka priznala, že oproti slalomu je v tejto disciplíne o niečo pozadu. "Absolútne netuším, ako to tu vyzerá. Prvýkrát pôjdem až v piatok a dúfam, že nás pustia na pretekový kopec a vyskúšame si to. Veľa pretekárok tu nebolo a nevieme, aký je to kopec."

V hlavách Vlhovej tímu doznievalo 10. miesto z obrovského slalomu a druhé zo slalomu. "Ja som sa od prvej brány až do cieľa cítila zle. Môžeme hľadať za tým všetko, podmienky, vietor, ale je to o mne, ja som sa necítila dobre. Nie je potrebné to analyzovať, nemala som svoj deň, preto verím, že to bude v ďalších pretekoch lepšie."

Bude sa chcieť čo najlepšie pripraviť: "Ja sa chcem vždy čo najrýchlejšie prispôsobiť. Je tam však veľa premenných, čo môže hrať do kariet. Verím, že sa čo najrýchlejšie do toho vžijem a načítam si ten kopec. Je to však výzva pre všetkých. Prvé kolo sa uvidí. Mám dosť veľa skúseností, aby som sa s tým vedela vysporiadať. Uvidíme, ako to dopadne, keďže posledné preteky neboli najlepšie."

Vlhová môže v nedeľu ťažiť aj z toho, že trať prvého kola postaví jej tréner Mauro Pini. "Opakuje sa to zakaždým. Teoreticky to môže byť výhoda. Mauro je však ten typ, ktorý sa nebojí postaviť niečo ťažšie. Zoberie si to na seba a postaví to ťažšie a verí mi, že to dokážem zvládnuť. Vie, že som skôr technická lyžiarka."

Súvisiace články