Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Shiffrinová doma s triumfom, Vlhovej Killington opäť nevyšiel
Zdielať na

Shiffrinová doma s triumfom, Vlhovej Killington opäť nevyšiel

KILLINGTON / Neuveriteľná smola. Petra Vlhová skončila v Killingtone piaty raz v kariére druhá, ani raz v americkom stredisku preteky Svetového pohára nevyhrala. V nedeľu v jej najsilnejšej disciplíne, ktorou je slalom, bola lepšia iba domáca Mikaela Shiffrinová.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila na druhom mieste v nedeľňajšom slalome Svetového pohára v americkom Killingtone. Na domácu víťazku Mikaelu Shiffrinovú stratila 33 stotín sekundy. Američanka si pripísala jubilejný 90. triumf v prestížnom seriáli, čím zlepšila svoj rekord. Tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,37).

Vlhová vyrovnala svoje maximum z Killingtonu, v tomto americkom stredisku obsadila druhú priečku piatykrát v kariére a pripísala si 69. pódium vo SP. Slovenka sa posunula na priebežné druhé miesto v bodovaní disciplíny a aj v celkovom poradí. Američanka svojím 55. triumfom v slalome potvrdila pozíciu líderky celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie disciplíny.
Vlhová v 1. kole vchádzala do záverečného úseku so stratou dvoch stotín na líderku, napokon to bolo po 1. kole tretie miesto. V druhom kole chcela zaútočiť z priebežnej štvrtej pozície Holdenerová. Švajčiarka mala veľký náskok pred dovtedajšou líderkou Martou Rossettiovou z Talianska. Postupne však stratila rytmus, točila sa až pod bránou, ale v cieli jej to stačilo na priebežné prvé miesto. Vlhová chytila rytmus od prvých bránok a dostala sa do správneho tempa. Bez zaváhania zvládla aj strmú časť a v cieli mala viac ako sekundový náskok nad Holdenerovou. Dürrová mala k dobru len deväť stotín a už na druhom medzičase bola v červených číslach. Nemka mala problémy v závere a nestačilo jej to ani na pódium. Shiffrinová išla dostatočne rýchlo, zabrala na strmine a dosiahla šieste víťazstvo v Killingtone.

Súvisiace články