Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Sklamanie v Killingtone, Petra Vlhová obsadila v obráku až desiate miesto
Zdielať na

Sklamanie v Killingtone, Petra Vlhová obsadila v obráku až desiate miesto

KILLINGTON / Petra Vlhová chcela byť v sobotných pretekoch v obrovskom slalome v Killingtone vyššie, no nevydarila sa jej už prvá jazda - prvý aj štvrtý sektor zvládla výborne, no stred trate jej vôbec nevyšiel. Jej najsilnejšia disciplína - slalom - je na programe v nedeľu.

Slovenka v sobotu v americkom Killingtone zaostala o 1,98 sekundy za víťaznou Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou, ktorá po triumfe v Söldene vyhrala aj druhý obrák sezóny. Druhá skončila s odstupom 62 stotín Novozélanďanka Alice Robinsonová, tretia bola domáca Mikaela Shiffrinová (+0,81), ktorá dosiahla jubilejné 140. pódiové umiestenie a upevnila si vedenie v celkovom poradí SP.

Pretekárky mali v 1. kole problémy so slabšou viditeľnosťou. Vo vrchnej časti ju znižoval intenzívny vietor, ktorý víril sneh, v spodnej polovici zasa tieň. Hectorová využila výhodné štartové číslo jeden a predviedla vydarenú jazdu, ktorou sa dostala do vedenia. Vlhová, ktorá štartovala s päťkou, začala nádejne a na prvom medzičase strácala na priebežnú líderku iba šesť stotín. V druhom sektore však nabrala vyše polsekundové manko. V dolnej časti už jej strata veľmi nenarástla a v cieli sa zaradila na priebežnú piatu pozíciu s odstupom 0,88 s na Hectorovú. Napokon ju predbehli ešte tri konkurentky.

Vlhová predviedla v 2. kole plynulú jazdu, ale bez väčšieho rizika. V hornej časti mala neskoršiu stopu do jednej z červených bránok, kde stratila cenné desatiny. Stredná strmina jej vyšla a pred záverečným sektorom bola tesne vo vedení, no tesne pred cieľom ju rozhodilo a iba tesne sa zmestila do poslednej brány. V cieli sa zaradila na štvrtú priečku so stratu 0,14 s na priebežnú líderku Rakúšanku Juliu Scheibovú. Nakoniec spadla ešte o šesť pozícií. Shiffrinová sa vydarenou jazdou dostala do vedenia a rozradostila domáce publikum, no na čele nevydržala dlho. Gutová-Behramiová od úvodu pustila lyže, ukázala skvelý cit pre sklz, do cieľovej roviny si zobrala najvyššiu rýchlosť a jasne prekonala Američanku. Na jej výkon nestačili Hectorová a ani Robinsonová, ktorá sa musela uspokojiť s druhým miestom.