Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matej Tóth na konci kariéry: Najkrajším momentom bolo, keď potvrdili moju nevinu
Zdielať na

Matej Tóth na konci kariéry: Najkrajším momentom bolo, keď potvrdili moju nevinu

BRATISLAVA / Jeden z najúspešnejších športovcov v histórii slovenskej samostatnosti nedávno po 26 rokoch ukončil svoju kariéru. Prezradil nám, ktoré momenty ju najviac ovplyvnili a zároveň naznačil, kam budú jeho cesty viesť ďalej.

Matej Tóth zažil počas svojho pôsobenia vo vrcholovom športe viaceré krušné chvíle, pričom väčšina z nich ho stretla mimo 50-kilometrovej trate. Obvinenie z dopingu pred niekoľkými rokmi šokovalo celé Slovensko a pre olympijského víťaza išlo o veľmi ťažké mesiace. Našťastie však mala celá situácia šťastný koniec a dnes už o nej Tóth dokáže rozprávať s úsmevom: "Tá najkrajšia emócia, ktorú si budem do konca života pamätať, je telefonát, ktorý som dostal 20. decembra 2017, keď mi do telefónu oznámili, že môj prípad je ukončený a som oslobodený. S tým sa viaže aj tá najhoršia, keď som si prečítal mail a zistil som, že som obvinený."

Ani po niekoľkých týždňoch to Tótha neláka späť, čo je zapríčinené hlavne pretrvávajúcim zranením, ktoré ho trápilo aj počas kariéry. "Vyslovene športovo chodiť som bol od olympiády asi len dvakrát, keďže mám problémy s natiahnutou šľachou," skonštatoval, pričom rovno ponúkol alternatívy v podobe iných pohybových aktivít. Viacerých asi prekvapí, že chodec nezačínal v botaskách, no v mladosti brázdil ľadové plochy. "Na pravidelnej báze asi začnem hrať bedminton alebo s chalanmi futbal. Uvidíme, či zvládnem hokej, asi bude ešte chvíľu trvať, kým sa na to moje telo pripraví."

Kam jeho cesty budú viesť ďalej ešte nikto nevie, už teraz sa však venuje talentom, ktoré by o pár rokov mohli zaujať jeho miesto na atletickom vrchole. Konkrétne vyjadrenia k svojej budúcnosti držiteľ zlata z olympijských hier či majstrovstiev sveta neponúkol, isté je len to, že zamestnávateľa meniť nebude. "Mal by som ostať v Ozbrojených silách Slovenskej republiky ako profesionálny vojak," uzavrel Matej Tóth.

Súvisiace články