Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Petra Vlhová odletela na Svetový pohár vrtuľníkom
Zdielať na

Petra Vlhová odletela na Svetový pohár vrtuľníkom

ŠPINDLEROV MLÝN / Petra Vlhová sa už nachádza v dejisku predposledného podujatia Svetového pohára. A do Špindlerovho Mlýna odcestovala vrtuľníkom.

Petra Vlhová patrí medzi slovenskú športovú špičku a je verejnosti stále na očiach. Sama si však uvedomuje, že sláva nemusí prinášať iba samú radosť. Medzi tzv. povinné jazdy patrí aj komunikácia so sponzormi a médiami. "Je to prosto tak, je to povinnosť a nejako to neriešim. Je to tak a neviem to zmeniť. No čo...musím si asi pribrzdiť, aby som nebola taká rýchla, aby som nevyhrávala," hovorí s úsmevom. 

Včera nastúpila do vrtuľníka na Slovensku a o pár hodín už sedela v Špindlerovom Mlýne. Inak by totiž slovenská lyžiarka nestihla splniť svoj nabitý program. "To cestovanie je veľmi náročné. Ešte pre mňa, som trošku vyššia, takže niekedy veľmi trpím, keď mám cestovať 7 hodín v aute a potom na druhý deň podávať výkon. Bolo to veľmi pohodlné a bola som veľmi šťastná," dodáva. 

Dvojnásobný triumf v Európskom pohári v Jasnej by chcela zopakovať aj v Českej republike. Na čiernej zjazdovke v Špindlerovom Mlýne trénovala už minulý týždeň. "Môžem povedať, že nie je jednoduchá tá trať a záleží aj na tom, ako bude pripravená. Ak bude ľadová, tak to bude trošku ťažšie, ale teším sa na to a uvidíme, aké budú podmienky, ako sa budem cítiť a potom uvidíme v cieli," komentuje lyžiarka. Tréningy už začali, obrovský slalom je na programe vo štvrtok, slalom v piatok. 

Petra Vlhová si titul "majsterka sveta" užíva. Takto ju privítali doma: 

Súvisiace články