Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Víťazstvo jej uniklo medzi prsty, no napriek tomu je našou legendou. Nasťa, nebuď smutná!
Zdielať na

Víťazstvo jej uniklo medzi prsty, no napriek tomu je našou legendou. Nasťa, nebuď smutná!

BRATISLAVA / Slovenská biatlonistka, Anastázia Kuzminová, má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu. Napriek tomu prišla domov smutná, k absolútnemu víťazstvu jej chýbali tri body. Športový lekár ale tvrdí, že za tým je centrálna nervová sústava.

Z olympiády priniesla hrsť medailí, vo Svetovom pohári v biatlone získala dva malé glóbusy, keď vyhrala v celkovom hodnotení šprintu a stíhacích pretekov, čo sa doteraz nepodarilo žiadnej slovenskej reprezentantke. Len o tri body jej uniklo absolútne prvenstvo vo Svetovom pohári, čo je jej najlepšie umiestnenie v kariére.

Sú to naozaj skvelé úspechy, ale Nasťa sa predvčerom vrátila z posledných pretekov smutná. "Nechcem o tom rozprávať, veľmi ma to bolí, nikdy som nebola tak blízko k víťazstvu," povedala v rozhovore. 

Športový lekár Viktor Bielik ale tvrdí, že to, čo zažila a dokázala Nasťa nebol len fyzický, ale aj psychický a emocionálny výkon. Pri pretekoch je telo športovca zaplavované obrovskými dávkami hormónov, je to veľké vypätie nielen svalov, ale aj nervového systému. "Explózia elektrických výbojov v nervovom systéme, keď sa to niekoľkokrát zopakuje, už nestíha. Je to ako baterka, ktorú treba po istom čase vybiť."

Samotná biatlonistka to naznačila aj v odpovedi na otázku, ako sa jej súťažilo na posledných pretekoch v Ťumeni, kam prišlo veľa fanúšikov a celý areál burácal jej menom. "Veľa fanúšikov, kričali, nedalo sa sústrediť na prácu." O tom, že Nasťa Kuzminová dosiahla fenomenálny úspech rozhodne niet pochýb. Súhlasia s tým aj jej športoví kolegovia. 

Súvisiace články