Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vlhová desiata v Killingtone: So svojím výkonom nie som spokojná
Zdielať na

Vlhová desiata v Killingtone: So svojím výkonom nie som spokojná

KILLINGTON / Slovenka Petra Vlhová skončila desiata v druhom obrovskom slalome novej sezóny Svetového pohára žien v zjazdovom lyžovaní v americkom Killingtone. Priznáva, že výsledok v top 10 je veľký úspech, napriek tomu, že nie je so svojím výkonom spokojná. Vlhová je priebežne v obrovskom slalome na 3. mieste v hodnotení Svetového pohára.

Do hodnotenia bojov o krištáľové glóbusy si 22-ročná Liptáčka pripísala ďalších 26 bodov a v celkovom poradí Svetového pohára (SP) jej patrí priebežne skvelá tretia pozícia. Vlhová o šesť priečok vylepšila svoje umiestnenie z prvého "obráku" sezóny v rakúskom Söldene a o tri miesta svoje vystúpenie v Killingtone spred roka."Top 10 je vždy úspech, určite by som však aj v ´obráku´ chcela viac. Vážim si však aj tento úspech. Tvrdo na tom pracujeme, verím že postupne prídu aj lepšie výkony a ešte hodnotnejšie umiestnenia. Idem ešte na slalomový tréning a už sa teším na zajtrajší slalom," referovala Petra Vlhová na svojej facebookovej prezentácii.

Na východe USA v štáte Vermont bola napokon rovnaká víťazka ako v októbri na ľadovci v Söldene, olympijská šampiónka z Vancouveru, 28-ročná Nemka Viktoria Rebensburgová. Vlhová na desiatom mieste zaostala o 2,76 s. Rebensburgová viedla už aj po 1. kole a v druhej jazde ju ako poslednú pretekárku na trati sprevádzal nepríjemný dážď. Napriek tomu dosiahla najrýchlejší čas aj v 2. kole. 

"So svojím výkonom nie som spokojná, ale výsledok v top 10 je pre nás vždy úspech. Prvé kolo bolo bez zásadnej chyby, ale celé to bolo také silové, nebola som dostatočne uvoľnená. Druhé kolo už bolo lepšie, urobila som v ňom však až tri chybičky, ktoré ma stáli celkovo lepši čas. Tvrdo pracujeme na zlepšení, niektoré tréningové jazdy by obstáli aj v konkurencii dievčat, ktoré sa špecializujú na obrovský slalom," hovorí Vlhová o svojom výkone. 

Jediná Slovenka na štarte v Killingtone sa v ústrety 1. kolu vydala s číslom 11 a desiatym najlepším časom potvrdila príslušnosť k druhej nasadzovacej skupine obrovského slalomu, teda medzi číslami 8 - 15. Druhé kolo postavil jej taliansky tréner Livio Magoni technicky náročne s viacerými presadenými bránkami a zmenami rytmu. Vlhová z toho nevyťažila zlepšenie celkového poradia. Nepredviedla takú agresívnu jazdu ako v 1. kole, ale napokon jej aj šestnásty najlepší čas v 2. kole stačil na potvrdenie desiateho miesta a tiež príslušnosti k širšej svetovej špičke.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Killington (USA) - sobota:

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 1:57,63 (58,39 + 59,24), 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,67, 3. Manuela Moelggová (Tal.) +1,49, 4. Stephanie Brunnerová (Rak.) +1,65, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +1,75, 6. Tessa Worleyová (Fr.) +2,11,... 10. Petra Vlhová (SR) +2,76.

Poradie vo Svetovom pohári (po 3 z 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 205 bodov, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 200, 3. Petra Vlhová (SR) 141, 4. Stephanie Brunnerová (Rak.) 132, 5. Manuela Moelggová (Tal.) 129, 6. Tessa Worleyová (Fr.) 120.

Poradie v hodnotení obrovského slalomu (po 2 z 9 pretekov): 1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 200 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 125, 3. Manuela Moelggová (Tal.) a Tessa Worleyová (Fr.) 120, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) 100, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 60,...12. Petra Vlhová (SR) 41.

Súvisiace články