Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dohodnutá speváčka neprišla. Hymnu pred zápasom odspieval hlavný rozhodca
Zdielať na
Hokej

Dohodnutá speváčka neprišla. Hymnu pred zápasom odspieval hlavný rozhodca

Archívna reportáž

PLZEŇ / Je zvykom, že významné športové zápasy sa začínajú štátnou hymnou. Inak to nemalo byť ani pri hokejovom zápase v českej Plzni medzi dvomi univerzitnými tímami. Dohodnutá speváčka však neprišla a tak sa úlohy chopil hlavný rozhodca. Výkonom priam šokoval.

Diváci a hráči tímov Akademici Plzeň zo Západočeskej univerzity a hokejisti Lekárskej fakulty z plzenskej pobočky Univerzity Karlovej neverili vlastným ušiam, keď hlavný rozhodca Martin Hucl spustil, píše portál irozhlas.cz. Niektorí dokonca napokon neverili tomu, že to nebolo vopred dohodnuté, výkon rozhodcu bol totiž absolútne skvelý. Niektorí na Facebooku Akademikov Plzeň, ktorí video zverejnili, komentovali, že ak tak dobre aj rozhoduje, tak to musel byť skvelý zápas.

Rozhodca Hucl ale tvrdí, že to bolo skutočne spontánne rozhodnutie. Pridal aj vysvetlenie, prečo znel jeho spev tak profesionálne. "Pol hodinu pred zápasom za mnou prišli zúfalí organizátori s tým, že sa im na poslednú chvíľu ospravedlnila speváčka a nemajú nikoho, kto by im zaspieval hymnu. Na pretože vedia, že spievam a hrám v divadle, tak ma oslovili, či by som to  nezaspieval. A ja som im na to kývol," povedal Martin Hucl pre český Rádiožurnál.

Akademici Plzeň napokon v zápase zvíťazili 4:3 po predĺžení.

Pozrite si skvelý výkon rozhodcu - speváka:

Pozrite si archívnu reportáž, ako sa rozhodca blysol oveľa horším spôsobom.

Súvisiace články