Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Novým nehrajúcim kapitánom daviscupového tímu sa stal Dominik Hrbatý
Zdielať na
Tenis

Novým nehrajúcim kapitánom daviscupového tímu sa stal Dominik Hrbatý

Archívne video

BRATISLAVA / Novým nehrajúcim kapitánom slovenského fedcupového tímu sa stal dlhoročný slovenský reprezentant Dominik Hrbatý. Jeho nomináciu schválil Výkonný výbor Slovenského tenisovéhéo zväzu.

Dominik Hrbatý je bývalým 12. hráčom sveta, rekordér v účasti v daviscupovom tíme a čerstvý člen SIene slávy slovenského tenisu. 

O nástupcovi Miloslava Mečířa, ktorý ukončil pre zdravotné problémy po 24 rokoch svoje pôsobenie na kapitánskom poste, sa rozhodovalo medzi Hrbatým a Karolom Kučerom, niekdajšou svetovou šestkou a doterajším trénerom tímu Slovenska, píše na svojom webe Slovensktý tenisový zväz.

Nového daviscupového kapitána na rok 2018 čaká premiéra v AEGON aréne 6. - 8. apríla  v súboji  2. kola I. skupiny euro-africkej zóny proti Bosne a Hercegovine.

Fedcupovú reprezentáciu Slovenska povedie aj v roku 2018 Matej Lipták (40). Bude to desiaty rok čo je kapitánom tímu, ktorý v II. svetovej skupine vo februári v AEGON aréne nastúpi proti silnému Rusku. Najväčším úspechom tímu vo Fed Cupe pod Liptákovým vedením bolo semifinále v roku 2013.

Mečíř kapitánom od roku 1994

O konci Mečířovho pôsobenia vo funkcii informoval generálny sekretár STZ Igor Moška po rokovaní exekutívy z 27. októbra. VV STZ ho vtedy poveril hľadaním pokračovateľa. "Milošova liečba potrvá ešte asi pol roka. Všetci mu prajeme skoré uzdravenie, aby sa čím skôr vrátil pracovať v prospech slovenského tenisu,“ uviedol minulý mesiac Moška.

Teraz 53-ročný olympijský šampión 1988 z kórejského Soulu Mečíř bol kapitánom nepretržite od vstupu Slovenska na daviscupovú scénu v roku 1994. Jedinú prevádzkovú výnimku tvoril duel v Čile v vo februári 2006, keď zdravotne indisponovaného Mečířa zastúpil Tibor Tóth a hostia prehrali 1:4. Bojnický rodák Mečíř pri odrátaní tohto výsledku dosiahol štatistiku 34:21.

Súvisiace články