Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Striedanie stráží. Beňuš aj Škantárovci majú nového trénera
Zdielať na

Striedanie stráží. Beňuš aj Škantárovci majú nového trénera

BRATISLAVA / Novým trénerom úspešných vodnoslalomárov - olympijských medailistov Mateja Beňuša a bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov sa stal Pavel Ostrovský.

Doteraz obe lode viedol Juraj Minčík, ktorý po OH 2016 v Riu de Janeiro pravdepodobne zanechal trénerskú kariéru a bude sa venovať iným záležitostiam. Ostrovského ako nového kouča spomenutých športovcov oficiálne predstavili v utorok na tlačovej konferencii v Bratislave. Pavel Ostrovský dlhodobo pracuje v klube ŠCP Bratislava, súčasťou ktorého sú aj medailisti z OH 2016. Škantárovci v Riu vyjazdili zlato, Beňuš striebro. Tridsaťosemročný Ostrovský doteraz viedol kajakárov na čele s Andrejom Málekom, ktorý naďalej zostáva jeho zverencom. "Ponuku na túto pozíciu som nečakal a vzal som si približne týždeň na rozmyslenie. Beriem to ako veľkú výzvu. Verím, že úspešne nadviažeme na doterajšie pôsobenie oboch lodí pod vedením Juraja Minčíka. Zvažoval som všetky faktory s tým spojené. Na jednej strane je to radosť, na druhej strane istá miera zodpovednosti. Pristupujem k tomu s rešpektom. Chlapci už získali olympijské medaily a aj oni budú pre mňa istou inšpiráciou," povedal Pavel Ostrovský. V jeho realizačnom tíme bude aj Milan Kubáň, ktorý dlhodobo spolupracuje s Japoncami a jeho zverenec Takuja Haneda skončil v Riu hneď za Beňušom a získal bronz.

Juraj Minčík je veľmi rád, že je táto záležitosť vyriešená, nového kouča pre úspešné posádky hľadal so športovcami niekoľko týždňov. "Bolo by najjednoduchšie povedať chalanom, že končím. Majú potenciál získavať ďalšie medaily a stále sú tu isté rezervy. Hľadal som s nimi najvhodnejšieho kandidáta. Nájsť trénera olympijským medailistom v takom malom športe je náročné. Som veľmi rád, že Pavel prijal ponuku," povedal Juraj Minčík.

Strieborný medailista z C1 z augustových OH 2016 v Riu de Janeiro Matej Beňuš prezradil, že po odchode Juraja Minčíka z postu trénera bolo angažovanie Pavla Ostrovského najlepšie riešenie. "A sme s ním spokojní. Po olympiáde sme rozmýšľali nad menom nového trénera a aj sme sa o tom so Škantárovcami bavili. Vedeli sme, kto je dostupný a kto nie. Pavel Ostrovský pracuje v ŠCP a takmer každý deň sme sa vídali na tréningoch. Spolupráca s Jurajom Minčíkom bola vynikajúca a teraz je ťažké povedať, aké to bude s novým trénerom. Možno to budem vedieť povedať o pár mesiacov. S Jurajom Minčíkom budeme stále v kontakte. V príprave toho veľa meniť nebudeme. Nový tréner isto pridá nejaké nové prvky, čo bude plus. Ďalšou výhodou bude, že s nami bude jazdiť mladý a dravý kajakár. Tréningová skupina teda dostane novú energiu," povedal v utorok Matej Beňuš len dva dni pred odletom na Nový Zéland, kde ho čaká výberové exhibičné podujatie. "Teším sa tam. Doma som začal s tréningami a už je celkom chladno. Tam ma však čaká teplo," priznal. Bratranci Ladislav a Peter Škantárovci sa rovnako ako Beňuš na spoluprácu s novým trénerom tešia. "Sme veľmi zvedaví, čo nám táto kooperácia prinesie. Sami vieme, ako sa musíme pripravovať a ako musíme isté veci robiť. Tréner je akoby našou oporou na brehu, ktorá nám v každom okamihu dokáže poradiť a podať pomocnú ruku," povedal Ladislav Škantár.

Súvisiace články