Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matej Beňuš: Beachvolejbalista by zo mňa nebol, nie som dosť šikovný
Zdielať na

Matej Beňuš: Beachvolejbalista by zo mňa nebol, nie som dosť šikovný

BRATISLAVA / Strieborní medailisti z olympijských hier v Rio de Janeiro Matej Beňuš, Juraj Tarr a Erik Vlček si v Bratislave vyskúšali plážový volejbal. Beňušov parťák bol slovenský reprezentant Emanuel Kohút, Tarrovi s Vlčekom robila na ihrisku spoločnosť niekoľknásobná majsterka Slovenska v beachvolejbale Ľubica Šipošová.

Na turnaj Beach plieska na konci prišiel vodný slalomár Matej Beňuš priamo zo Svetového pohára v Prahe, ktorý vyhral. Súťažné zápasy v beachvolejbale hral po prvýkrát. Podľa vlastných slov by ale profesionál z neho nebol. "To si nemyslím, na to nie som dosť šikovný," povedal po jednom zo zápasov Matej Beňuš. 

Jeho parťákom na kurte bol slovenský reprezentant vo volejbale Emanuel Kohút. "Máme s Matejom dohodu, že on ma naučí pádlovať a ja jeho hrať volejbal," hovorí Kohút. Odchovanec niekoľkonásobného majstra VKP Bratislava a bývalý hráč špičkového talianskeho klubu Sisley Treviso meria 206 centimetrov. Do lode by sa nejako poskladal. "Hovorili, že sa to dá prispôsobiť alebo skrátiť nohy. Niečo už máme rozpracované," dodal Kohút s úsmevom. 

Svoje umenie na piesku ukázali aj dvaja členovia zo striebornej K4 Erik Vlček a Juraj Tarr. Plážový volejbal si pochvaľovali a uvažujú, že ho zaradia vo svojej príprave ako doplnkový šport. "Baví ma to. Je to ako doplnkový šport pre nás dobré aj na kondičku. Je to úplne iný pohyb, asi ho zavediem aj do nášho tréningu," pochvaľuje si Juraj Tarr. 

"Vždy je dobré zahrať si, keď je dobrá partia," pochvaľuje si Erik Vlček. Na olympiáde v Riu beachvolejbal na svetoznámej pláži Copacabana nevidel. Ani ten halový. "Volejbal sme mali trochu od ruky. V televízii som sledoval zápasy. To finále stálo za to," dodal Vlček. 

Súvisiace články