Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Do semifinále už 7 Slovákov, pribudli Málek a Dukátová
Zdielať na

Do semifinále už 7 Slovákov, pribudli Málek a Dukátová

PRAHA / Ešte nekompletné kvalifikačné súboje v kategóriách C1 muži, C1 ženy, K1 muži a K1 ženy na pretekoch 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v Prahe-Troji priniesli postup siedmich slovenských reprezentantov do semifinále.

Medzi kanoistami v konkurencii 57 lodí skončil Matej Beňuš na druhom mieste, mladík Marko Mirgorodský bol štrnásty a do dvadsiatky postupujúcich sa zmestil aj líder Svetového pohára Alexander Slafkovský - so 6 trestnými sekundami finišoval ako osemnásty s odstupom 6,74 s za víťazom. Strieborný medailista z nedávnych olympijských hier v Riu de Janeiro Beňuš s 2 trestnými sekundami zaostal o 1,28 s za víťazným Švajčiarom Thomasom Koechlinom.

"Spravil som jeden zbytočný dotyk, inak by som vyhral. Ale základ je postúpiť a je jedno, z akého miesta. Trať nie je jednoduchá, mnoho pretekárov urobilo chyby. Sú na nej dve ťažšie kombinácie, ktoré sa dajú jednoducho pokaziť," povedal strieborný z OH Rio 2016 Matej Beňuš, citovali ho organizátori podujatia aj web SZKDV.

V prvej kvalifikácii kajakárov obsadil piaty z olympijských hier v Riu Jakub Grigar 15. miesto a do semifinále postúpil aj Matúš Hujsa z 22. priečky. Andrej Málek skončil až štyridsiaty druhý a musel do druhej kvalifikácie. V nej skončil na postupovom 7. mieste a v sobotu rovnako nebude chýbať v semifinále. Medzi kajakárkami si z prvej kvalifikačnej jazdy zabezpečila postup do semifinále iba Jana Dukátová. Štvrtá žena nedávnych OH v Riu obsadila 12. priečku. Veteránka Elena Kaliská (23.) a strieborná juniorka z nedávnych ME v Solkane Michaela Haššová (35.) budú musieť absolvovať ešte jednu kvalifikáciu.

Eliminačné jazdy nevyšli triu slovenských kanoistiek. Simona Glejteková, Simona Maceková a Soňa Stanovská sa vo dvoch kolách nedostali medzi 20 postupujúcich. Najbližšie k tomu bola Stanovská, ktorá v druhej kvalifikácii skončila siedma.

Súvisiace články