Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
ČSOB Bratislava Marathon: Príprava sa začala zimnou sériou
Zdielať na

ČSOB Bratislava Marathon: Príprava sa začala zimnou sériou

BRATISLAVA / Už iba hodiny nás delia od jedného z najväčších atletických sviatkov roka na Slovensku. V nedeľu predpoludním je na programe ČSOB Bratislava Marathon. Bežci sa naň svedomito pripravovali aj počas zimy.

Súčasťou prípravy na víkendový maratónsky beh bola aj séria troch zimných behov.

"Zimná séria je už taký dlhodobejší projekt, ktorý sa nám veľmi osvedčil," hovorí športový riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Marcel Matanin.

Tento rok novinka

V doterajšej histórii sa zimná séria konala zakaždým iba v Bratislave. Organizátori však tentoraz pristúpili k zmene. "Tento rok to bola novinka tým, že sa nebežala trikrát tá istá trasa, ale každý beh sa konal na inom mieste," potvrdzuje Matanin.

V prvom, takzvanom mikulášskom behu si to 6. decembra minulého roka rozdali vytrvalci v okolí bratislavskej Eurovey. Nasledoval januárový beh v Orechovej Potôni a tretí diel seriálu uzavreli športovci koncom februára v Šamoríne.

"Pre ľudí to bolo zaujímavejšie a naozaj, o tie behy bol oveľa väčší záujem, ako minulé roky," hovorí Matanin.

Už sa to blíži

Pri založení zimnej série behov organizátorov inšpirovalo podobné podujatie vo Viedni, na ktorom sa zúčastňovali celé húfy slovenských atlétov. "Aby naši bežci nemuseli cestovať a mali to doma, tak sme sa rozhodli, že urobíme niečo podobné," vysvetľuje Matanin.

Zimná séria je už históriou, vytrvalci, ktorí sa jej zúčastnili už netrpezlivo počítajú hodiny, aby natrénované dávky z Bratislavy, Orechovej Potône či Šamorína mohli pretaviť do kvalitných výkonov v ČSOB Bratislava maratónskom behu.

Kompletné výsledky zimnej série nájdete tu.

Pozrite si reportáž:

Všetko potrebné o ČSOB Bratislava Marathon nájdete TU.

Zdielať na

Súvisiace články