Skoro jasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Obrovský slalom žien v Jasnej preložili na pondelok
Zdielať na

Obrovský slalom žien v Jasnej preložili na pondelok

JASNÁ / Sobotňajší obrovský slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej v Nízkych Tatrách zrušili pre silný vietor.

Rozhodcovská jury najprv posunula prvé kolo z 10.30 h na 11.30 h a napokon preteky odvolala. Ako náhradný termín prichádza do úvahy pondelok 7. marca.

"V hornej časti trate fúkal extrémne silný vietor a prognóza počasia nám dávala iba malú nádej. Do úvahy prichádza možnosť uskutočniť preteky v pondelok. Ak by sme v nedeľu nemohli spustiť ani slalom, potom by sme sa museli poradiť, čo v pondelok uprednostníme," uviedol pretekový riaditeľ ženského Svetového pohára Atle Skaardal pre ORF. "Dnes nám vietor nedovolil uskutočniť preteky. Zajtra by sa však vietor mal posunúť nižšie a slalom by sme mali odštartovať. Ak ho teda v nedeľu spustíme, obrovský slalom bude v pondelok,“ uviedla optimisticky Jana Palovičová, riaditeľka pretekov SP v Jasnej.

V obrovskom slalome boli pripravené na štarte aj dve Slovenky Petra Vlhová a Barbara Kantorová. Vlhová mala mať v 1. kole na hrudi číslo 51 a Kantorová 59, čiže mala vyštartovať na trať posledná zo všetkých účastníčok pretekov. Skúsená Veronika Velez-Zuzulová sa predstaví iba v nedeľňajšom slalome.

"Mrzí ma to, ale je to dobré rozhodnutie. Hore na štarte strašne fúkalo a boli by to neférové preteky. Už ráno som tušila, že to bude 50 na 50. Na prehliadke som videla, že fúka až príliš a dnes teda preteky nehrozia," uviedla Petra Vlhová.

Svetový pohár v Jasnej otvorili skutočne na netradičnom mieste, pozrite sa:

Súvisiace články