Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Manuál pre fanúšika. Týmto sa riaďte počas SP v Jasnej
Zdielať na

Manuál pre fanúšika. Týmto sa riaďte počas SP v Jasnej

JASNÁ / Ak sa chystáte na Svetový pohár do Jasnej, musíte rátať s tým, že počas víkendu tu budú platiť obmedzenia. Návštevníci si okrem športového divadla užijú aj množstvo zábavy, o ktorú sa postarajú známe tváre z obrazovky, umeleckej či športovej oblasti.

Od piatku od 18. hodiny sa do Demänovskej doliny dostanete len s platným parking pasom. Parkovať bude možné aj na centrálnom parkovisku pod zjazdovkou Biela Púť, ale len do soboty 5. marca, do piatej hodiny ráno. Polícia upozorňuje, že po piatej budú všetky autá, ktoré tam nemajú čo robiť, odtiahnuté.

Počas víkendových pretekov pre osobné autá pripravili záchytné parkoviská pred vstupom do Demänovskej doliny, v Akadémii ozbrojených síl, na Poľnohospodárskej ceste vedúcej popri južnej strane diaľnice D1 a pri Tescu Liptovský Mikuláš. Parkovisko pre zájazdové autobusy bude vo Vojenských kasárňach Liptovský Mikuláš. Parkoviská sa budú zapĺňať postupne od najbližšieho po najvzdialenejšie.

O dopravu do dejiska pretekov sa postará 70 autobusov kyvadlovej dopravy, ktoré budú premávať každé tri minú ty, od šiestej ráno, do 23:00 v noci. Okrem záchytných parkovísk bude možné do nich nastúpiť aj na stanici v Liptovskom Mikuláši a v Lúčkach.

Polícia návštevníkom odporúča, aby rátali s časovou rezervou aspoň dve hodiny.

Dôležitá je bezpečnosť

Na bezpečnosť všetkých prítomných dohliadajú už od piatku policajti i vojaci. Vznikol tu aj bezpečnostný projekt, do ktorého sú zapojené všetky zložky, vrátane armády či záchranných tímov.

Aj napriek tomu je atmosféra priateľská. Organizátori ale vyzývajú všetkých, ktorí sa do Jasnej chystajú, aby pyrotechniku či sklené fľaše nechali doma. 

So Svetovým pohárom sa spájajú aj určité obmedzenia. Dôležité informácie pre vás pripravili Ľuboš Sarnovský a Michal Rybanský priamo z Jasnej:

Pestrý program

Všetko to ale stojí za to, čo Jasná návštevníkom v týchto dňoch ponúkne. Piatkový program sa začal tréningom pretekárok, najdôležitejším momentom dňa je ale otvárací ceremoniál naplánovaný na 18:00, ktorý prebehne v Demänovskej jaskyni aj za účasti prezidenta Andreja Kisku. Tam si vyžrebujú štartové čísla na sobotný obrovský slalom.

Okrem športu je ale Jasná aj festivalom zábavy. Pre deti je pripravená lyžiarska škola, hry a súťaže na snehu s reportérom Jurajom Hajdinom. S bývalým hokejistom Richardom Lintnerom a ďalšími známymi hokejistami si deti budú môcť zahrať hokej.

Jojka si zriadila vysunuté pracovisko priamo pod zjazdovkou v Jasnej, pozrite sa:

Vilo Habo, populárny kuchár z obľúbenej jojkárskej šou, bude prítomných presviedčať, že varí lepšie, ako naše mamy a pre dobrú náladu budú hrať Kandráčovci.

Futbal a basketbal na snehu si budete môcť cez víkend zahrať tímom Sama Slováka a v nedeľu priamo na snehu vystúpia tanečníci z Riverpark Dance School, ktorí naučia zopár skvelých tanečných krokov všetkých talentovaných okoloidúcich.

Zabávať svojou hudbou bude aj DJ Jaro Slávik a deťom sa bude venovať maskot detskej televízie RIK.

Samozrejmosťou sú známe tváre z obrazovky, ktoré sú pripravené rozdávať autogramy a zvládnu aj obľúbené selfies.

Svetový pohár v Jasnej otvorili skutočne na netradičnom mieste, pozrite sa:

Najčítanejšie