Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Začiatok Svetového pohára v Jasnej sa blíži, rátajte s obmedzeniami
Zdielať na

Začiatok Svetového pohára v Jasnej sa blíži, rátajte s obmedzeniami

JASNÁ / Počas Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v Jasnej treba počítať s viacerými obmedzeniami. Organizátori ale priniesli aj pozitívnu správu - cestujúci vlakmi Železníc Slovenskej republiky na Svetový pohár budú mať o 25 percent lacnejšie lístky do Liptovského Mikuláša.

Na nával návštevníkov sa v Jasnej chystajú už niekoľko mesiacov.

"Každý, kto bol v živote na nejakom koncerte alebo festivale, vie s čím môže počítať. V zásade je to podobné,"
hovorí šéf organizačného výboru Bohuš Hlavatý.

Najväčšie zmeny čakajú dopravu do strediska. Osobné autá a dostanú len do určitého miesta. "Pripravených je takmer 80 skibusov, ktoré budú premávať od skorých ranných do neskorých nočných hodín v niekoľko minútových intervaloch," hovorí PR manažérka regiónu Liptov Katarína Šarafínová.

Dôležitá trpezlivosť

Mimoriadne podujatie môže spôsobiť nezvyčajné situácie. Organizátori preto dopredu upozorňujú návštevníkov, že musia počítať so zdržaním.

"Nezaškodí obrniť sa trpezlivosťou, nenechať si zobrať dobrú náladu a o zvyšok sa už postaráme," hovorí šéf komunikačného oddelenia Maroš Sýkora.

Obmedzenia sa, okrem osobnej dopravy, budú týkať aj taxíkov, ktoré sa počas podujatia do doliny nedostanú. Nepotešilo to taxikárov, ktorí prídu o slušný kšeft. "Myslím si, že z takejto akcie by mal mať profit aj živnostník a podnikatelia z Liptovského Mikuláša," hovorí jeden z taxikárov.

Obmedzenia čakajú aj lyžiarov, no aj napriek pretekom Svetového pohára, kvalita lyžovačky príliš neutrpí.

"Vyblokované budú len tri zjazdovky, stále je lyžiarom k dispozícii 43 kilometrov zjazdoviek, funguje 27 dopravných systémov, teda lanoviek," vysvetľuje Sýkora.

Hlavne bezpečne

Počas troch dní bude v Jasnej zvýšená bezpečnosť. Návštevníci strediska by si preto nemali so sebou do takzvaných fun zón brať sklenené fľaše, pyrotechniku, zbrane a veci, ktoré by mohli ohrozovať iných.

Život v regióne ale pôjde bežným tempom.

"Sme zvyknutí na veľké podujatia, atrakcie v okolí budú v bežnej prevádzke," hovorí šarafínová.

"Ak chceme byť ski destination a nepozeráme na to z pohľadu krátkodobého zisku, ale z pohľadu dlhodobého budovania destinácie, tak je to určite nevyhnutná a dobrá investícia," dodáva Hlavatý.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie