Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zjazdárky majú mlsné jazýčky. Slovenky si pochutia na pstruhovi
Zdielať na

Zjazdárky majú mlsné jazýčky. Slovenky si pochutia na pstruhovi

JASNÁ / Už iba niekoľko dní delí Slovensko od Svetového pohára v Jasnej. Pretekárky svetového formátu sa už začínajú sústrediť v Nízkych Tatrách. V stredisku počas šampionátu má byť viac ako 20 tisíc ľudí.

Veronika Veléz-Zuzulová a Petra Vlhová budú bývať počas Svetového pohára priamo v stredisku, aj keď jedna z nich je Liptáčka.

Alpské lyžovanie je individuálny šport, napriek tomu naše pretekárky sú aj v súkromí kamarátky. Keď pretekajú vo svete, často sú aj spolu na jednej izbe. "Ja som rada, že spolu dobre vychádzame, my bývame spolu na izbe, bývame dosť často spolu," tvrdí Vlhová.

Tirolská panvička

"Pretekárky čaká na stole lokálne jedlo, napríklad údený pstruh z Bieleho potoka. Alkohol v žiadnom prípade až po pretekoch," povedal Tomáš Slosar, manažér hotela. Francúzsky a Švajčiarky si pochutia na Tirolskej panvičke.

Rusky a Poľky budú jesť kalorického jesetera, ten nemá kosti, len chrupavky. "Je to jedna z mála druhov rýb, ktorá prežila z praveku," informuje vedúci kuchyne v hoteli Viktor Nemček.

Úprava lyží

Pripravia aj tradičné ruské jedlo - pelmene s bravčovým mäsom a poliate kyslou smotanou. Pretekárky si po pretekoch môžu oddýchnuť vo wellness centrách a v hoteli, kde budú mať základňu aj naše reprezentantky, sú pripravené špeciálne kóje na lyže pre všetky pretekárske tímy.

"Úprava lyží je hotová alchýmia, každý tím si stráži svoju techniku," prezradila  členka organizačného výboru pohára Sylvia Arztová.

V tímoch zväčša majú aj svojho technika na lyže, aby hrany lyží boli ostré tak akurát.

Pozrite si reportáž redaktorky Elišky Prečovej:

Zdielať na

Súvisiace články