Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Spory v lyžiarskej asociácii: týžden pred Svetovým pohárom vymenili vedenie
Zdielať na

Spory v lyžiarskej asociácii: týžden pred Svetovým pohárom vymenili vedenie

BRATISLAVA / Iba sedem dní pred historickými pretekmi v Nízkych Tatrách otriasa Slovenskou lyžiarskou asociáciou škandál. Prichádza v čase, keď by sa naše najlepšie lyžiarky mali už koncentrovať iba na svetový pohár v Jasnej. Do vedenia asociácie sa hlasovaním dostal muž, ktorý mal údajne spory nielen s Veronikou Velez-Zuzulovou, ale aj s Adamom Žampom.

Vymeniť predsedníctvo Úseku alpských disciplín len pár dní pred vypuknutím Svetového pohára, tak to viacerí považujú za škandál.

Na miesto predsedu zasadol Talian Marino Mersich s ktorým mali viacero sporov napríklad Veronika Velez-Zuzulová a aj Adam Žampa. Rozhodlo sa to v elektronickom hlasovaní, zjazdári hlasovali proti Talianovi, ktorí ich má viesť. Ale boli prehlasovaní nezjazdármi, z ktorých dvaja podľa zjazdárov ani nemalí hlasovacie právo.

"Predsedníctvo Slovenskej lyžiarskej asociácie protizákonne rozhodlo, o kompetencii, ktorá patrí tej členskej schôdzi, tým našim členom Úseku alpských disciplín a rozhodlo o tom, kto je podľa nich predsedom Úseku a kto nie," uviedla podpredsedníčka zjazdárov Monika Maršáleková.

Rozčarovanie

O tomto novom vedení sa viacerí dozvedeli tento štvrtok večer. "Bolo to zámerné, alebo úmyselné, aby nám spríjemnili posledné dni pred štartom na domácich pretekov," myslí si Timotej Zuzula - otec a tréner Veroniky Velez-Zuzulovej.

"Je to nepríjemná situácia, nepridá na pohode pred pretekami," dodal tréner Petry Vlhovej Ivan Iľanovský.

Nešťastný je z toho aj otec našej mladučkej výbornej pretekárky Petry Vlhovej. "Nepáči sa mi to, sedem dní pred pretekmi, mohli sme to riešiť po sezóne," myslí si Igor Vlha.

Zmenu odmietajú

Podpredsedníčka zjazdárov Monika Maršáleková je nespokojná. Podľa nej chceli mať vo vedení silou mocou Marina Mersicha. Súčasnému prezidentovi je to ľúto, ale podľa neho sa to nedalo inak.

"Predovšetkým ma veľmi mrzí, že k tejto situácii došlo tesne pred konaním najväčšieho lyžiarskeho podujatia na Slovensku. Ako prezident lyžiarskej asociácie, ktorá združuje sedem úsekov, musím rešpektovať výsledky hlasovania. Predsedníctvo SLA bolo zaviazané v tejto veci rozhodnúť do termínu určenom Kontrolno-revíznou komisiou," vysvetlil prezident Slovenskej lyžiarskej asociáce František Repka.

Zjazdári však odmietajú prijať talianskeho predsedu a trvajú na svojom pôvodnom vedení, s ktorým boli spokojní.

Súvisiace články