Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Jasná prešla kontrolou, snehu na Svetový pohár je dosť
Zdielať na

Jasná prešla kontrolou, snehu na Svetový pohár je dosť

TATRY / Do Tatier prišiel technický delegát Medzinárodnej lyžiarskej federácie. Skontroloval, ako to v Jasnej vyzerá so snehom. 5. marca bude v stredisku ďalšie kolo Svetového pohára žien.

Nízke Tatry žijú prípravou na Svetový pohár žien. Na prípravách pracujú cez deň i v noci. Tribúna bude v 7-metrovej výške, aby diváci mali čo najlepší výhľad na trať.

Starosti si robili so snehom a najmä jeho kvalitou. Hlavnú trať prišiel preveriť odborník z Fisu medzinárodnej lyžiarskej federácie. Svah vŕtali na viacerých miestach. "Snehu je dosť, tá pokrývka je od 80 centimetrov viac, to je dobrý predpoklad, aby sa s ním dalo pracovať," tvrdí technický delegát Bohumír Zeman.

Uzavretá trať

"Podložka už je tvrdá, ale 30 centimetrov tá vrchná vrstva ešte nie tvrdá," povedala riaditeľka pretekov Janka Palovičová. Počas mrazov ju preto budú musieť striekať vodou.

Pretekárska trať už je uzavretá. Organizátori si prajú, aby riadne mrzlo a paradoxne, aby nepadal nový sneh.

Nesmie snežiť

"Keď nám napadne sneh za ďalšie dva dni, vieme ho dávať preč, ale teraz skutočne potrebujeme, aby nesnežilo," hovorí Palovičová. "Ste zodpovední, v Jasnej máte dobrý tím ľudí nadšenci a profíci," tvrdí Zeman.

Pozrite si prípravy trate:

Zdielať na

Súvisiace články