Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Jasnej trénujú české lyžiarky, Liptáčka Dubovská so zlomeným rebrom
Zdielať na

V Jasnej trénujú české lyžiarky, Liptáčka Dubovská so zlomeným rebrom

JASNÁ / V Nízkych Tatrách sa pomaly začínajú schádzať najlepšie lyžiarky sveta. Jasná 5. a 6. marca usporiada Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien. Česká lyžiarka Martina Dubovská, ktorá žije v Liptovskom Mikuláši, trénovala aj so zlomeným rebrom.

V Jasnej sa už schádzajú svetové lyžiarske mená, ktoré si ako jedny z prvých vyskúšali trať svetového pohára. Medzi nimi je aj Šárka Strachová, ktorá bola v roku 2007 majsterkou sveta v alpskom lyžovaní.

"Som tu prvýkrát, je tu veľmi pekne," povedala počas tréningu Strachová.

"Na tejto zjazdovke som ešte nepretekala, je veľmi príjemná. Myslela som, že je to miernejšie, ale je to pekný kopec . Hore sú vlny a tu je to stredne prudké," prezradila Strachová.

So zlomeným rebrom

Okrem Strachovej je v Jasnej aj Liptáčka Martina Dubovská, ktorá preteká za Českú republiku. Dubovská bojuje so zraneniami, aj napriek tomu trénuje. "Mám zlomené rebro už dva a pol týždňa, teraz v Crans Montane som si vykĺbila palec. Bolí to, ale čo už narobím," hovorí Martina Dubovská.

Dubovská Jasnú miluje. "Bývam v Liptovskom Mikuláši, takže Jasná je mojim domovským kopcom, aj keď jazdím za Českú republiku," dodáva Martina.

Bude v Jasnej tak ako v rakúskom Flachau československé pódium? Tam na ňom stáli Šárka Strachová a Veronika Velez Zuzulová. "S Veronikou sme kamarátky od žiackych kategórií. Som rada, že sa nám darí," dodala Šárka Strachová.

Pozrite si reportáž Elišky Prečovej:

Zdielať na

Súvisiace články