Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FANTÁZIA! Dve Slovenky na stupňoch víťazov. Tešíte sa do Jasnej?
Zdielať na

FANTÁZIA! Dve Slovenky na stupňoch víťazov. Tešíte sa do Jasnej?

FLACHAU / Dve Slovenky na stupňoch víťazov v pretekoch Svetového pohára v alpskom lyžovaní, to by bola pred niekoľkými rokmi doneba volajúca trúfalosť.

Toto konštatovanie platilo ešte aj na začiatku tejto sezóny. Len málokto si zrejme trúfal predpovedať, že k stabilnej členke špičky Veronike Velez Zuzulovej sa čoskoro pridá aj Petra Vlhová. Potom však prišiel decembrový senzačný triumf 20-ročnej Liptáčky vo švédskom Aare a odvtedy ťahajú Slovenky sériu, v ktorej aspoň jedna z nich ani raz nechýbala na pódiu pre víťazky. Táto rozprávková realita vyvrcholila v siedmom slalome sezóny v rakúskom Flachau, kde sa medzi najlepšie tri pretekárky v cieli 2. kola dostali obe slovenské slalomové esá. Velez Zuzulová dovŕšila flachauské víťazné double a Vlhová obsadila bronzovú

"Po pretekoch v Santa Caterine sme si povedali, že vo Flachau to vyjde. Je to neuveriteľné, že to aj vyšlo, hoci až na druhý pokus," povedala Vlhová pre RTVS. Po 1. kole jej patrila piata pozícia, v tom druhom sa potrebovala o čosi zlepšiť a stalo sa. Nechala za sebou skúsenú Češku Šárku Strachovú aj nečakanú líderku Francúzku Nastasiu Noensovú. Predstihla ju len kamarátka Veronika a švédska istota stabilnej výkonnosti Frida Hansdotterová. "Pred svojou druhou jazdou som si povedala, že dám do toho všetko. Veľmi som sa chcela spolu s Veronikou tešiť na pódiu," dodala Vlhová.

SITA

Skúsená Velez Zuzulová má po Flachau na konte v tejto sezóne dve víťazstvá, jedno druhé, jedno tretie a dve šieste miesta. Švédskej stálici Hansdotterovej sa priblížila už na rozdiel 85 bodov a reálne je v hre o slalomový glóbus. Bez šance nie je ani Vlhová na 4. mieste so 185-bodovým mankom na Hansdotterovú.

"Do piatkového slalomu som ako víťazka z utorka išla s tým, že každý bude odo mňa očakávať dobrý výsledok. Keď som videla, že ma Nastasia zdolala v 1. kole, bola som veľmi rada. Mám radšej, keď musím útočiť a dobrý výsledok si vybojovať. Tak to aj nakoniec bolo. To slovenské pódium sme si obe s Peťou veľmi želali,je to úžasné," vravela Velez Zuzulová pre RTVS.

">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">Historický úspech Slovenska na SP

A takto vyzerá obrovská radosť. Našou kamerou sme pre vás zachytili tie najkrajšie momenty. Baby, celé Slovensko je na vás pyšné! :)

Posted by Šport v RTVS on 15. január 2016

Na tlačovej konferencii po úspešných piatkových pretekoch hovorila aj o tom, že lyžovanie sa teraz na Slovensku stalo športom číslo 1. "Prepisujeme históriu, ale nielen vo Flachau, už od začiatku sezóny. Slováci nás chodia vo veľkom povzbudzovať, v marci budeme mať v Jasnej Svetový pohár. Ľudia z televízie nám vraveli, že v sledovanosti momentálne porážame aj hokej. Je to niečo fantastické, lebo hokej je na Slovensku dlhodobo šport číslo 1," uviedla Velez Zuzulová podľa serveru FIS.

Dve krásne víťazstvá vo Flachau ju fyzicky aj mentálne vyčerpali natoľko, že teraz veľmi rada privíta dvojtýždňovú pauzu. Najbližší slalom SP bude 31. januára v Maribore. "Teším sa, že pôjdem na pár dní domov a načerpám novú energiu," uzavrela Velez Zuzulová.

Súvisiace články