Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo predvádzajú dievčatá, je svetová špička. Radosť pozerať!
Zdielať na

Čo predvádzajú dievčatá, je svetová špička. Radosť pozerať!

FLACHAU / Ešte pred rokom nebolo pravidlom, že členovia Slovenskej lyžiarskej asociácie navštevovali preteky Svetového pohára, kde slovenské reprezentantky robili svetové výsledky.

Zmenilo sa to. V utorok večer vo Flachau pri skvelom triumfe Veroniky Velez-Zuzulovej a šiestom mieste Petry Vlhovej v jednom z vrcholov ženskej slalomovej sezóny nechýbal šéf Úseku alpských disciplín SLA Michal Rajčan. Bývalý reprezentant Slovenska sa postavil na čelo ÚAD vlani v máji po odvolanom Marinovi Mersichovi a snaží sa meniť veci k lepšiemu.

"Čo dievčatá predvádzajú v tejto sezóne, je svetová špička. Vo Flachau úplne ovládli preteky. Veronika vyhrala 1. kolo a v druhom to v náročných podmienkach s prehľadom udržala. Petra zasa mala najlepší čas v 2. kole. Čo viac môžeme chcieť?“ vravel Rajčan.

Na otázku, či sa súčasné skvelé výsledky prejavia aj vo zvýšenom prílive finančných prostriedkov pre alpských lyžiarov zo štátneho rozpočtu, Rajčan odpovedal: "Veríme, že peniaze získame nielen zo štátnych zdrojov. Urobíme všetko pre to, aby sme oslovili aj súkromných partnerov a spoločnosti, aby pomohli alpskému lyžovaniu na Slovensku.“

"Keď pred pretekmi cítim pohodu, je to dobré. Vtedy do toho idem s tým, že zvíťazím. Vlastne dopredu viem, ako to celé dopadne. Keď sa postavím na štart, už viem, či je to dobré. Dnes to také bolo,“ uviedla Velez-Zuzulová hlúčiku slovenských novinárov vo Flachau. Stala sa víťazkou najštedrejšie dotovaného ženského slalomu vo Svetovom pohári a v priebežnom hodnotení disciplíny si upevnila tretiu priečku. Znamená to reálny vstup do boja o slalomový glóbus?

"Teraz som v pohode, ale sezóna sa ešte môže zvrtnúť. Po jednom vypadnutí mám o jeden slalom menej ako súperky, ale budem bojovať do posledných pretekov. Teraz som v pohode a treba to využiť,“ vyznala sa Velez-Zuzulová. Jej rakúsky manažér Kilian Albrecht povedal zaujímavú myšlienku. "Pred troma rokmi Veronika zvíťazila v Semmeringu a to bol tiež večerný slalom. Zrejme jej slalomy pod umelým svetlom v Rakúsku vyhovujú," zasmial sa bývalý skvelý slalomár Albrecht.

Súvisiace články