Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vlhová tretia v slalome v Lienzi, Velez-Zuzulová 6.
Zdielať na

Vlhová tretia v slalome v Lienzi, Velez-Zuzulová 6.

LIENZ / Slovenka Petra Vlhová potvrdila životnú formu a v utorkovom štvrtom slalome sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Lienzi skončila na skvelom treťom mieste.

Senzačná víťazka slalomu vo švédskom Aare spred 16 dní bola po prvej jazde šiesta, ale najrýchlejšou jazdou v druhom kole sa posunula na konečnú tretiu priečku. Zároveň sa 20-ročná Liptáčka dostala na druhú priečku v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári. Víťazkou v Lienzi sa stala Švédka Frida Hansdotterová, ktorá je aj líderkou hodnotenia najtočivejšej disciplíny. Vlhová zaostala za Hansdotterovou o 43 stotín. Ďalšia slovenská reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová skončila šiesta s odstupom 1,06 s za víťazkou.

Petra Vlhová sa predstavila v 1. kole s pätnástkou a dynamickou jazdou bez vážnejšej chyby napokon bola v cieli o 13 stotín rýchlejšie ako jej skúsenejšia krajanka a kamarátka Velez-Zuzulová. V druhej jazde to mladšia z dua Sloveniek napálila od úvodných metrov bez rešpektu, výborne zvládla vŕšok aj náročný zlom do strmšej časti a hoci naspodku sa nevyhla menšiemu zaváhaniu, stačilo jej to na druhú "bedňu" v kariére aj v sérii a celkovo ôsme bodované umiestnenie v SP. Skúsená Velez-Zuzulová v 1. kole nevyťažila maximum z výhodného štartového čísla 1, ktoré si vyžrebovala večer pred pretekmi. Ôsme miesto po 1. kole jej však dávalo reálnu šancu zaútočiť na pódium. Nevyužila ju a po chybičke v spodnej časti trate napokon skončila šiesta. V druhom kole dosiahla piaty najlepší čas.

Preteky v Lienzi sa konali na deň presne po troch rokoch, keď Veronika Velez-Zuzulová v Semmeringu prvýkrát v kariére ovládla slalom v rámci SP a Petra Vlhová v ňom vo svojej premiére v SP skončila jedenásta.

Na slnkom zaliatom Schlossbergu a dobre pripravenej trati s umelým snehom sa v rámci 1. kola predstavilo 65 slalomárok. S číslom 52 bola v hre tretia Slovenka Barbara Kantorová. Po prvom kole bol jej odstup 4,40 s za Hansdotterovou, čo znamenalo 50. priečku spomedzi 52 pretekárok klasifikovaných v cieli a stop v súťaži.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Lienz (Rak.):

Slalom žien (1.+ 2. kolo): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 1:47,02 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,07, 3. Petra Vlhová (SR) +0,43, 4. Carmen Thalmannová (Rak.) +0,78, 5. Šárka Strachová +0,94. 6. Veronika Velez-Zuzulová +1,06,... 50. Barbara Kantorová (obe SR) +4,40 v 1. kole - nepostúpila do 2. kola

Hodnotenie Svetového pohára v slalome (po 4 z 11 pretekov): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 320 bodov, 2. Petra Vlhová (SR) 220, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 200, 4. Šárka Strachová (ČR) 191, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 172, 6. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 160.

Súvisiace články