Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kto bude mať najkrajšie dresy na OH v Soči? Posúďte sami!
Zdielať na

Kto bude mať najkrajšie dresy na OH v Soči? Posúďte sami!

BRATISLAVA / Slovenské dresy pre olympiádu zaujali celý svet. Jednoduchosťou, nápadom. Právom nám ich všetci závidia.

sita

Česi budú hrať v dresoch pripomínajúcich štátnu vlajku

Česká hokejová reprezentácia bude mať na zimných olympijských hrách v Soči dresy, ktoré pripomínajú svojím vzhľadom českú vlajku. Nezvyčajné dresy predstavili v Prahe. Dres spredu vyzerá ako vlajka so štátnym znakom na hrudi a na zadnej strane je červená farba.

"Každý dres sa snažíme spojiť s históriou a tradíciou krajiny. Ocenia to nielen hráči, ale aj fanúšikovia," povedala podľa českého webu sport.cz PR manažérka spoločnosti Nike Lucie Grošaftová. Sadu dresov pripomínajúcu vlajku si českí hokejisti pravdepodobne oblečú v zápasoch, v ktorých budú v zápise označení ako domáci tím. V druhej kombinácii dresov dominuje biela farba s červeným vrchom a modrým pruhom. Pripomína verziu dresov z roku 1948.

sita

Na dresoch Fínska sa objavila rovnako vlajka

Fínska hokejová reprezentácia bude mať na zimných olympijských hrách v Soči dresy, ktoré rovnako pripomínajú svojím vzhľadom vlajku krajiny. Inovované dresy predstavili v Helsinkách. Biela verzia dresu má na pravej strane a na hrudi modrý pás v štýle zástavy Fínska. Na ľavej strane je štátny znak, umiestnenie má symbolizovať, že hráči majú krajinu vo svojom srdci. Modrá verzia je s vlajkou na rukávoch, na hrudi je veľký štátny znak.

Výrobca dresov sa snažil pri ich návrhu vyzdvihnúť fínske motívy a národnú hrdosť. Dresy majú viaceré inovatívne prvky, dizajnéri sa inšpirovali v ich vrchnej časti aj zámorskou ligou amerického futbalu NFL. Dizajn je jednoduchý a moderný.

sita

Kanaďania zvolili pre olympijské dresy tradičný javorový list

Kanadskí hokejisti nastúpia v nových dresoch, ktorým dominuje javorový list a názov krajiny. Kanadská hokejová federácia Hockey Canada predstavila nový dizajn troch verzií dresov. Červená a biela sú podobné, na hrudiach hráčov je javorový list a nápis Canada. Čierna verzia má v strede červený pruh orámovaný zlatou farbou a v ňom biely nápis Canada. Vo vnútornom golieri každého dresu je všitých dvanásť zlatých javorových listov, ktoré symbolizujú počet kanadských olympijských a paralympijských hokejových prvenstiev. Nové dresy sú vyrobené modernými technológiami a o 15 percent ľahšie ako tie, ktoré si Kanaďania obliekli na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri.

Dresy by mali odzrkadľovať vášeň Kanaďanov pre šport a rýchlosť hry. "Sme hrdí na športovcov, ktorí nosia tento dres. Chceli by sme, aby ho nosili mnohí Kanaďania a podporovali takto náš národný tím. Tieto dresy sú jedinečné," uviedol prezident Hockey Canada Bob Nicholson.

sita

Rusi vsadili na priliehavý model dresov

Naposledy Rusi priviezli cenný kov z OH pred 11 rokmi. Čakanie na zlato by ale teraz malo skončiť. Na domácom ľade chce zborná opäť dokráčať až na vrchol, ku ktorému sa odvtedy dostala najbližšie pri naganskom finále proti Česku. Aj preto nechcú Rusi nič podceniť. K úspechu im majú pomôcť aj úplne nové dresy. Motívy na nezvyčajne priliehavých dresoch majú podľa tvorcov symbolizovať národnú hrdosť.

Dres predstavila najväčšia hviezda tímu. "Reprezentovať Rusko pre mňa bola vždy priorita. Navyše nový dres sa mi veľmi páči. Na ramenách má osem hviezd pripomínajúcich počet našich doterajšie veľkých víťazstiev," teší sa Ovečkin, ktorý sa stal hlavnou tvárou dresu.

sita

Američania vsadili na jednoduchosť

Za oceánom sa predstavitelia zväzu rozhodli, že jedným zo základných prvkov na dobre vyzerajúci hokejový dres, bude jednoduchosť. Keď sa pozriete na dresy amerických tímov v NHL ako Chicago Blackhawks, Boston Bruins, či Montreal Canadiens. Jednoduchosť víťazí. 

V krajine sa však fanúšikovia rozdelili na dva tábory. Kým jedna oceňuje rozhodnutie federácie, druhej sa dresy nepáčia a podrobili ich ostrej kritike.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

Súvisiace články