Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Peter Sagan bol trocha sklamaný z druhej etapy TdF
Zdielať na

Peter Sagan bol trocha sklamaný z druhej etapy TdF

AJACCIO / Slovenský cyklista Peter Sagan bol sklamaný po druhom mieste v nedeľňajšej druhej etape pretekov Tour de France, ale našiel aj viaceré pozitíva.

V závere presunu z Bastie do Ajaccia zdolal jazdca tímu Cannondale len Belgičan Jan Bakelants, ktorý sa stal aj novým lídrom podujatia. Sagan mal víťazstvo na dosah, Bakelants však zaskočil nástupom celú vedúcu skupinu a triumfoval s náskokom jednej sekundy.

"Som trocha sklamaný. Bola škoda, že sme nedokázali stiahnuť aj náskok Bakelantsa, ktorý zostal jediný v úniku z pôvodne šesťčlennej skupiny. Myslím, že dnes som mohol etapu vyhrať a získať aj žltý dres," povedal podľa esciclismo.com Peter Sagan, ktorý sa v závere etapy už nemohol spoľahnúť na podporu tímu. Z Cannondalu bol s ním vpredu už len Moreno Moser a spoločne sa snažili dotiahnuť šesticu v úniku. Päť súperov dostihol, šiesteho Bakelantsa už nie. "Bolo to ťažké kontrolovať. Naším cieľom bolo odstrániť šprintérov, potom sme držali vedúcu skupinu pokope. Vo finále odišlo desať kilometrov pred cieľom šesť ľudí, škoda, že posledného sme už nedostihli," povedal Peter Sagan.

Dvadsaťtriročný Žilinčan má stále nádej, že vyhrá niektorú z korzických etáp. Šancu má už v pondelok z Ajaccia do Calvi (145,5 km). Etapa bude mať v závere stúpanie, na ktorom by nemali stačiť na najlepších viacerí šprintéri. "Všetko je možné, budem sa snažiť o víťazstvo," doplnil Sagan, ktorý je momentálne druhý v hodnotení bodovacej súťaže o zelený dres. So súčasným postavením je spokojný a je to dobrý základ do ďalšieho priebehu Tour.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články