Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Pády, chaos a zmätok poznačili úvod Tour de France
Zdielať na

VIDEO. Pády, chaos a zmätok poznačili úvod Tour de France

BASTIA / Pády, chaos a zmätok sú kľúčové slová pre záver sobotňajšej prvej etapy cyklistických pretekov Tour de France.

Jubilejný 100. ročník pretekov sa na Korzike na 213 km medzi Porto-Vecchiom a Bastiou nezačal najšťastnejšie. Pády poznačili najmä posledné kilometre etapy. Doplatil na nich najmä majster sveta v časovke Tony Martin, ktorý prišiel do cieľa s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti. Do jedného sa zaplietli aj Slováci Peter Sagan a Peter Velits.

"Prvá etapa a hneď pády Klödiho (Andreas Klöden - pozn.), Tonyho (Tony Gallopin - pozn.) a mňa. Všetci sme však v poriadku. Dúfam, že zajtra budeme šťastnejší," napísal na Twitteri Markel Irizar z RadioShacku-Leopard.

Kontakt s asfaltom mal aj Alberto Contador

Jeden z favoritov 100. ročníka Tour prišiel do cieľa, ale s viacerými menšími zraneniami. "Alberto spadol a my stále nevieme, či nejde o niečo vážnejšie," povedal podľa cyclingnews.com športový riaditeľ tímu Saxo-Tinkoff Fabrizio Guidi. Po pár minútach sa na Twitteri ozval samotný Španiel: "Myslím si, že nemám nič zlomené. Teraz potrebujem len množstvo ľadu a oddych. Francúzsky asfalt je veľmi tvrdý!"

Nezvyčajne vyzerajúci pád mal aj Johnny Hoogerland

Jazdiaci pre Vacansoleil-DCM, ktorého bicykel sa zachytil o reklamný panel. Lekári mu ranu na lakti zašili niekoľkými stehmi, na lakti a na nohách mal niekoľko odrenín. Už v úvode dňa mal technické problémy ďalší z favoritov Chris Froome.

Zmätky spôsobil v závere etapy aj autobus tímu Orica-GreenEdge, ktorý zablokoval cieľovú rovinku. Keďže ho dlho nedokázali dostať spod cieľovej brány, organizátori presunuli finiš na métu označujúcu tri kilometre do záveru. Keď sa k nej už cyklisti blížili, autobus vyslobodili a mohol vycúvať. Následne rozhodcovská jury rozhodla o pôvodnom cieli. Keďže nastal zmätok, organizátori sa rozhodli dať všetkým jazdcom rovnaký čas ako mal víťazný Marcel Kittel.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články