Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sagan (23) druhý na skrátenom Miláno - San Remo
Zdielať na

Sagan (23) druhý na skrátenom Miláno - San Remo

SAN REMO / Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v prvej tohtoročnej klasike Miláno - San Remo 2. miesto.

Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale bol blízko k prvému víťazstvu na niektorom z veľkých jednodňových pretekov, ale na cieľovej páske ho prešpurtoval Nemec Gerald Ciolek. Na 3. mieste skončil Švajčiar Fabian Cancellara.

Najdlhšiu klasiku v kalendári výrazne ovplyvnilo počasie, pre ktoré prišla o 47 km. Organizátori museli z itinerára vynechať stúpanie na Passo del Turchino i kopec Le Manie. Cyklisti sa dostali na 117. km a rozhodcovská jury preteky zastavila. Na 163. kilometri sa pelotón presunul tímovými autobusmi. Cyklisti prestávku využili aj na napísanie odkazov na sociálne siete. "Pekná prestávka na kávu počas Miláno - San Remo," podelil sa na Twitteri Peter Sagan. "Sneží, mohli by sme absolvovať aj biatlon. Ak áno, môžem strieľať ako prvý?" pýtal sa zasa Holanďan Koen de Kort.

V čase prerušenia bola vpredu šesťčlenná skupina, v ktorej boli Maxim Belkov, Lars Bak, Filippo Fortin, Diego Rosa, Matteo Montaguti a Pablo Lastras. Šestica mala aj jedenásťminútový náskok, po reštarte sa pelotón vydal na zvyšných 130 km za nimi o 7:10 min. Viacerí jazdci už na nový štart nenastúpili a zostali v tímových autobusoch. Únik sa definitívne skončil 30 km pred cieľom. Záverečné stúpania preriedili pelotón, kde si všetko strážil Peter Sagan. Pri zjazde z Cipressa zaútočil majster sveta Philippe Gilbert, následne sa 15 km pred cieľom vpredu objavila trojica Ian Stannard, Sylvain Chavanel a Eduard Vorganov. V stúpaní na posledný vrchol dňa Poggio sa hlavná skupina definitívne roztrhala, keď ako prvý nastúpil Sagan a začal stíhať vtedy už vedúce duo Stannard, Chavanel. Záver už bol súboj šestice jazdcov, Slovák viedol ešte 50 metrov pred cieľom, ale pred páskou ho prešprintoval Ciolek.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články