Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sagan (22) odštartoval rok už druhou päťkou
Zdielať na

Sagan (22) odštartoval rok už druhou päťkou

Zdroj: fb peter sagan

"Myslím si, že na prvé podujatie v tomto roku je všetko v pohode, začínam sa len rozbiehať po decembrových sústredeniach a januárových prípravách," povedal Sagan.

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil aj v 2. etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne na 5. mieste. Po 171,4 km vyhral súboj z Tilisaraoy do Terraza del Portezuelo Talian Sacha Modolo, ktorý v cieľovej rovinke v menšom stúpaní zdolal Brita Marka Cavendisha. Na 3. mieste finišoval Austrálčan Leigh Howard, pred Sagana sa dostal ešte Belgičan Jens Debusschere.

Etapa mala síce v závere menšie stúpanie, ale opäť rozhodoval súboj šprintérov. Druhý Slovák na štarte Martin Velits prišiel do cieľa s odstupom 2:43 min na 151. mieste. V celkovom poradí vymenil doterajšieho lídra Cavendisha na čele klasifikácie utorňajší víťaz Modolo. Petrovi Saganovi patrí 5. pozícia bez manka na Taliana. Martin Velits je zatiaľ 153.

"V druhej etape som zopakoval umiestnenie z prvej. Nevadí... Myslím si, že na prvé podujatie v tomto roku je všetko v pohode, začínam sa len rozbiehať po decembrových sústredeniach a januárových prípravách. Druhá etapa bola podobná prvej, ušla skupinka, ktorú sme dobiehali. Bolo znova riadne teplo, ale nakoniec sme to prežili a záver bol znova mierne na hrane. Finále bolo trochu do kopca, čo mi aj vyhovuje, ale ešte mi chýbajú v nohách preteky, takže posledné metre som stvrdol," sprostredkoval manažér Jozef Korbel slová Petra Sagana.

Výsledky - Tour de San Luis:

2. etapa (Tilisarao - Terraza del Portezuelo, 171,4 km): 1. Sacha Modolo (Tal.) Bardiani Valvole-CSF Inox 3:50:08 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step, 3. Leigh Howard (Aus.) Orica GreenEdge, 4. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Belisol, 5. Peter Sagan (SR) Cannondale Pro Cycling, 6. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre Merida všetci čas ako víťaz, ... 151. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +2:43 min

Poradie po 2. etape: 1. Sacha Modolo (Tal.) Bardiani Valvole-CSF Inox 7:38:12 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step, 3. Leigh Howard (Aus.) Orica GreenEdge, 4. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre Merida, 5. Peter Sagan (SR) Cannondale Pro Cycling, 6. Francesco Lasca (Tal.) Caja Rural všetci rovnaký čas, ... 153. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +2:43 min

Súvisiace články