Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Potvrdené! Ruda spreneveril na deaflympiáde 1 a pol milióna eur
Zdielať na

Potvrdené! Ruda spreneveril na deaflympiáde 1 a pol milióna eur

SLOVENSKO / Vyšetrovanie medzinárodného škandálu Slovenského deaflympijského výboru je ukončené. Jaromír Ruda bude zrejme obvinený z podvodu. Zodpovedať sa má zo sprenevery viac ako 1 a pol milióna eur.

Požičal si 10 miliónov eur

Polícia v roku 2011 zistila, že práve Jaromír Ruda prezident Slovenského deaflympijského výboru si mal najmenej od štyroch spoločností požičať 10 miliónov eur. Tie mal využiť na zabezpečenie 17-tich zimných deaflympijských hier vo Vysokých Tatrách.

"Obvinený mal uzatvoriť zmluvy o spolupráci. Spolupráca mala spočívať v rekonštrukčných prácach zimných štadiónov v mestách Poprad a Kežmarok," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

15 rokov do väzenia

Na základe týchto zmlúv mu spomínané mestá štadióny poskytli. Súkromné firmy na ich rekonštrukciu poskytli namenej 10 miliónov eur. Ruda im následne deklaroval, že peniaze poskytnuté na rekonštrukciu prác im budú riadne uhradené a ako garanciu predložil pol miliónovú bankovú záruku. Nakoniec vysvytlo, že bola fiktívna, teda bez krytia zo strany banky. Podľa polície však peniaze na tieto veci vôbec nepoužil.

Jaromírovi Rudovi, ktorého meno obletelo celý svet v súvislosti so zrušením olympiády pre sluchovo postihnutých športovcov hrozí až 15 ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články