Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová (17) mieri medzi lyžiarsku svetovú špičku
Zdielať na

Petra Vlhová (17) mieri medzi lyžiarsku svetovú špičku

Po Veronike Velez-Zuzulovej má Slovensko ďalšiu lyžiarku, ktorá by v blízkej budúcnosti mohla preraziť do svetovej špičky. Petra Vlhová, rodáčka z Liptovského Mikuláša, má len 17 rokov, no za sebou už niekoľko pozoruhodných slalomových úspechov.

Žne samé úspechy

Z uplynulej sezóny má zlato zo zimných olympijských hier mládeže v Innsbrucku a bronz z juniorských majstrovstiev sveta z Roccarasa. Nedávno sa jej zase podarilo vyhrať preteky Európskeho pohára v Courcheveli. V hodnotení slalomu jej tak patrí prvá pozícia.

Pred desiatimi dňami, vo svojich prvých pretekoch Svetového pohára, obsadila v slalome v Semmeringu fantastické 11. miesto.

Rada jazdí na motorke

Sedemnásťročná dievčina, ktorá rada jazdí aj na motorke a chlapcov – futbalistov očarí nielen pôvabom, ale aj 50 úderovým žonglovaním, pri vydarenej premiére vo Svetovom pohári šokovala skúsenejšie súperky – profesionálky.

Petra Vlhová verí, že na svoj prvý triumf vo Svetovom pohári nebude musieť čakať až 12 rokov, tak ako Veronika Velez-Zuzulová. Vzorom pre ňu je jej rovesníčka z USA Mikaela Shiffrinová. Sedemnásťročná americká tínedžerka si na Medveďom vŕšku vybojovala titul snežnej kráľovnej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie