Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Velez-Zuzulová (28) po Semmeringu triumfovala aj v Mníchove
Zdielať na

Velez-Zuzulová (28) po Semmeringu triumfovala aj v Mníchove

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová začala nový rok 2013 na víťaznej vlne, keď triumfovala v paralelnom slalome Svetového pohára v Mníchove.

V Olympijskom parku v bavorskej metropole dosiahla druhé prvenstvo v bojoch o veľký krištáľový glóbus v kariére. Nadviazala tak na sobotňajšie víťazstvo z rakúskeho Semmeringu. V Mníchove zdolala Velez-Zuzulová vo finále líderku Svetového pohára Tinu Mazeovú zo Slovinska. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka bola rýchlejšia v oboch finálových jazdách, v celkovom súčte Mazeovú zdolala o 65 stotín sekundy.

Do Nového roka správnou nohou

Velez-Zuzulová začala svoje mníchovské účinkovanie súbojom s Rakúšankou Carmen Thalmannovou, ktorú porazila v súčte o 48 stotín sekundy. Vo štvrťfinále o 49 stotín vyradila talentovanú Američanku Mikaelu Skiffrinovú, v semifinále po dramatickom priebehu o 27 stotín Rakúšanku Michaelu Kirchgasserovú. V súboji o tretie miesto zdolala Kirchgasserová fínsku súperku Tanju Poutiainenovú.

"Nedokážem dobre vysvetliť tajomstvo môjho druhého úspechu v tak krátkom čase. Čakala som dlhých jedenásť rokov na prvé víťazstvo a teraz po troch dňoch oslavujem druhý triumf. Je to neuveriteľné. Sú to neskutočné pocity. Pred pár dňami to bolo oveľa emocionálnejšie, keďže som vyhrala prvýkrát. Teraz sú to iné pocity, keďže je to druhý triumf. Som veľmi spokojná. Po Semmeringu sme veľa netrénovali. Pri silvestrovskej oslave sme sa s realizačným tímom smiali, že by bolo dobré, ak by sme o pár hodín opäť oslavovali. Preteky sme si však chceli predovšetkým užiť a teraz máme všetci veľkú radosť," povedala pre Eurosport Velez-Zuzulová.

Preteky mužov vyhral domáci Nemec Felix Neureuther, ktorý si vo finále poradil s Rakúšanom Marcelom Hirscherom. Tretiu priečku obsadil Francúz Alexis Pinturault.

Preteky v Mníchove boli pozývacie. Štartovalo na nich po 16 mužov a žien na základe výsledkov vo Svetovom pohári v slalome i v celkovom hodnotení seriálu. Jednotlivé kolá sa išli na 200 m trati pod umelým osvetlením na dve jazdy, víťazom súboja sa stal súťažiaci s lepším súčtom časov. Preteky sledovalo takmer 30-tisíc divákov.

Výsledky - SP v zjazdovom lyžovaní v Mníchove:

Paralelný slalom:
Muži: 1. Felix Neureuther (Nem.), 2. Marcel Hirscher (Rak.), 3. Alexis Pinturault (Fr.), 4. Andre Myhrer (Švéd.)
Ženy: 1. Veronika Velez-Zuzulová (SR), 2. Tina Mazeová (Slovin.), 3. Michaela Kirchgasserová (Rak.), 4. Tanja Poutiainenová (Fín.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, radosť Velez-Zuzulovej

Súvisiace články