Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Martikán (33) vystrašil súperov. Stavaním tratí v Čunove
Zdielať na

Martikán (33) vystrašil súperov. Stavaním tratí v Čunove

Staviteľom tratí vo finále Svetového pohára vo vodnom slalome mal byť Michal Martikán. V Čunove napokon vyskladá iba trať pre kvalifikáciu. A tá bude vraj technicky veľmi náročná.

Trate sú jednoduché

"Nemec si to nakoniec zobral, lebo asi už trénujú týždeň na tom," hovorí Martikán. Pôvodne mal totič päťnásobný olympijský medailista stavať trať aj pre semifinále a finále víkendových pretekov Svetového pohára. Slováci zasa no márne lobovali u Martikána, ktorý v kvalifikácii sľubuje technicky náročnú trať.  "Ja som vždy hovoril, že tie trate sú jednoduché. Možno aj to bol dôvod, ukáž ako by to malo vyzerať," dodal. 

Je toho omnoho viac

Je si však vedomý, že ideálne to nebude. "To by som musel zmeniť pravidlá," hovorí bronzový medailista z olympiády. Martikán Medzinárodnú kanoistickú federáciu však pravidelne kritizuje nielen za ne. "Nie som večný kritik, lebo to by bolo ešte veľa vecí, ktoré sú potrebné vyriešiť okolo slalomu," dodal Martikán.

Na finálové víkendové dni bude stáť vstupenka pre návštevníkov starších ako 15 rokov po 5 eur. "Vlani majstrovstvá sveta videlo priamo v areáli 22 000 divákov, teraz by sme sa chceli k tomuto číslu čo najviac priblížiť," dodal manažér slovenského reprezentačného tímu Richard Galovič. Výnos z predaja vstupeniek použijú v plnej výške na financovanie mládežníckych projektov Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode a juniorského reprezentačného družstva Slovenska v kanoistike na divokej vode.

Slovensko postaví s výnimkou Michala Martikána, ktorý už po Londýne uzavrel sezónu, to najlepšie, čo má. Medzi kajakárkami by mala byť jednotkou tímu Jana Dukátová, ktorá počas uplynulého víkendu na pretekoch 4. kola Svetového pohára v Prahe suverénnym prvenstvom potvrdila, že nemieni opustiť okruh najužšej svetovej špičky. "Sezóna už iba dobieha, pre mňa Svetový pohár nebol tentoraz dôležitý. Domáce prostredie však bude silnou motiváciou. Určite chcem nadviazať na pražský výkon i výsledok," uviedla šiesta kajakárka z olympijskej súťaže v Londýne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články