Jasno
10°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Šiesta etapa Vuelty v podaní excelentného Rodrígueza
Zdielať na

Šiesta etapa Vuelty v podaní excelentného Rodrígueza

V šiestej etape Vuelty to vyzeralo, že po výborne urobenej práci tímu Sky sa dočká víťazstva Froome. Lenže v poslednej zákrute to jemu ako aj ďalším favoritom parádne natrel Rodríguez, ktorý dovtedy trpezlivo čakal na svoju šancu za zadným kolesom Brita.

O všetkom rozhodlo stúpanie

Víťazstvo v šiestej etape cyklistickej Vuelty vybojoval Španiel Joaquim Rodríguez a poistil si celkové vedenie v pretekoch. V záverečnom stúpaní za sebou nechal o päť sekúnd druhého muža tohtoročnej Tour de France Brita Christophera Frooma. 

V 174,8 kilometrov dlhej etape z Tarazony rozdelilo pelotón hlavne stúpanie na Puerto del Oroel 20 kilometrov pred cieľom. Ostatným sa odtrhol Belgičan Thomas de Gendt, ktorého ale skupina prenasledovateľov dobehla v následnom klesaní. V zostupe si cyklisti príliš neoddýchli a na posledných kilometroch napriek finišu na vrcholku El Fuerte del Rapitán v meste Jaca ich čakalo ďalšie stúpanie tretej kategórie.

Vydal som všetko, čo sa dalo

"Bol to veľký boj, som nadšený, že som výhru získal," povedal 33-ročný Rodríguez, ktorý už v stredu útok na včerjašie etapové prvenstvo plánoval. "Videl som Frooma, a tak  som zo seba v poslednej zákrute vydal všetko, potom už ostávalo len zvládnuť 200 metrov," povedal pre Eurosport.

6. etapa: 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 4:15:56 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +5 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +10, 4. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank-Tinkoff Bank +18, 5. Eros Capecchi (Tal.) Liquigas-Cannondale +19, 6. Rigoberto Uran Uran (Kol.) Sky +20
Poradie po 6. etape: 1. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša 21:45:06 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +10, 3. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank-Tinkoff Bank +35, 4. Rigoberto Uran Uran (Kol.) Sky +43, 5. Robert Gesink (Hol.) Rabobank +53, 6. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +54.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články