Jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Tohtoročná Vuelta? Návrat dopingových hriešnikov...
Zdielať na

Tohtoročná Vuelta? Návrat dopingových hriešnikov...

Ak by sa písala kniha o tohtoročných cyklistických pretekoch Vuelta, určite by dostala názov - Návrat dopingových hriešnikov. Počet cyklistov, ktorým sa skončil trest síce nie je veľký, no mená sú o to väčšie.

Zoznam cyklistov, ktorí sa vrátili na prestížne španielske podujatie po vypršaní dopingového trestu, je krátky. Obsahuje iba tri mená. No stačí sa pozrieť na priebežné poradie Vuelty a každému je jasné, prečo vzbudzujú toľko pozornosti.

Valverde je lídrom, Contador zatiaľ piaty

Domáci miláčik Alberto Contador je po úvodných troch etapách celkovo piaty. Alejandro Valverde dokonca lídrom. Iba Holanďan Dekker sa zatiaľ výrazne nepresadil a motá sa v druhej stovke priebežného celkového poradia. Mimochodom, ten jediný sa k braniu nepovolených látok aj priznal.

Ďalší dvaja navrátilci to popierajú dodnes. Valverde dokonca nikdy nebol pozitívne testovaný. No doplatil na to, že sa jeho DNA našla u dopingového mága - doktora Fuentesa. Valverde hovorí: "Návrat bol zvláštny, ľudia na mňa trošku pozabudli." 31-ročný pretekár však na seba upozornil už na svojich prvých pretekoch v januári, na Tour de France bol neprehliadnuteľný a na španielskych cestách je lídrom. "Na mnoho vecí sa pozerám inak, no užívam si každý deň na bicykli."

Chce dokázať, že bol čistý

Rovnaké slová povedal novinárom aj Contador. Tomu svojho času neprešla obhajoba, že clenbuterol mu našli v tele preto, lebo zjedol pokazené mäso. Alberto Contador: "Na Vueltu som neprišiel ako favorit. No chcem sa pobiť o čo najlepšie umiestnenie a možno aj o celkový triumf." Tým, ktorí na neho stále mieria prstom, by totiž rád dokázal, že výsledky dosahoval čistý."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Contador_Alberto_Vuelta 2012

isifa

Súvisiace články